Η άνοιξη άργησε να μας αποχωριστεί φέτος, η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει τόσο εύκολα, αλλά... εσείς, μπορείτε με μικρές λεπτομέρειες να μπείτε σε mood καλοκαιριού μέσα από μικρές πινελιές στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Κρεβατοκάμαρες, σαλόνια και εξωτερικοί χώροι αλλάζουν, ντύνονται με πιο φωτεινά χρώματα και υποδέχονται δυναμικά την αγαπημένη εποχή όλων μας.

Η ανανέωση και η αναγέννηση που επιθυμείτε για τη διάθεση, τη ψυχολογία και το σπίτι σας δεν είναι απαραίτητα πολυέξοδη (όπως πολλοί πιστεύουν). Χρειάζονται μόνο λίγες μικρές και θαυματουργές κινήσεις. Μετατρέψτε με ευκολία το χώρο σας σε καλοκαιρινό με απλά βήματα:

1. Τραβήξτε τις κουρτίνες. Είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική κίνηση για να αλλάξει αυτομάτως όλος ο χώρος. Το χειμώνα, όλοι μας σχεδόν αφήνουμε μονίμως τις κουρτίνες κλειστές. Ας τις ανοίξουμε, μετατρέποντας το χώρο μας σε «εξοχικό». Παράλληλα, μπορούμε να βοηθήσουμε τον ήλιο ... στη δουλειά του, απομακρύνοντας ή φωτίζοντας βαριά έπιπλα και αντικείμενα που κλείνουν τους χώρους. Αλλάξτε κουρτίνες ή απλώς μαζέψτε τις, προσθέστε πολύχρωμα φωτεινά έπιπλα ή ριχτάρια και μαξιλάρια σε έντονο γαλάζιο και λευκό.

2. Φυτέψτε παχύφυτα ή κακτάκια σε χρωματιστές γλάστρες και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε χρωματιστά βαζάκια ή ακόμη και να φτιάξετε κατασκευές κρεμώντας τα με καραβόσκοινο από διάφορα σημεία του χώρου. Παράλληλα, είναι μια τέλεια διακόσμηση για ένα τραπέζι στο μπαλκόνι τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού.

3. Χρωματίστε κάποιες μικρές αλλά καθημερινές λεπτομέρειες των χώρων σας. Αγοράστε παραδείγματος χάριν χρωματιστά σερβίτσια πιάτων ή κούπες, επενδύστε σε χρωματιστά μπολ και βάζα ή ακόμη και σε χρωματιστά έπιπλα. Μια γαλάζια πολυθρόνα μπερζέρα με θέα τη θάλασσα ή ένα ανθισμένο μπαλκόνι και ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα είναι όλα όσα χρειάζεστε. Λεπτομέρειες μικρές αλλά θαυματουργές.

4.  Κάντε μια αναδιάταξη στα έπιπλα του σπιτιού σας. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η οικογένεια συνηθίζει να συγκεντρώνεται κατά τις κρύες μέρες γύρω από το τζάκι. Γι’ αυτό και η διαμόρφωση του χώρου της τραπεζαρίας και του σαλονιού είναι συνήθως γύρω από το τζάκι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως, το τζάκι παραμένει  σβηστό. Επομένως, μπορείτε να αλλάξετε τον προσανατολισμό του χώρου, αλλάζοντας τη θέση στο σαλόνι και την τραπεζαρία. Μπορείτε απλώς να μετακινήσετε την τραπεζαρία πιο κοντά στην μπαλκονόπορτα ή να στρέψετε την πλάτη του καναπέ προς το τζάκι. Το φως θα είναι ο  πιο καλός σας φίλος κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

5. Φωτίστε τους σκουρόχρωμους τοίχους ή τις ταπετσαρίες σας με έντονα και ζωηρά διακοσμητικά. Δεν είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε ακριβή τέχνη για να αλλάξετε τη διάθεσή σας. Ένα χαρούμενο αυτοκόλλητο διακοσμητικού τοίχου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

6. Μαξιλάρες, οι αγαπημένες. Τα υπερμεγέθη μαξιλάρια αποτελούν τη πιο σύγχρονη και αγαπημένη διακοσμητική πρόταση. Επιλέξτε σε έντονα χρώματα ή στο αγαπημένο της άμμου (αν θέλετε να αποφύγετε την πολυφωνία στους χώρους σας) και δημιουργήστε γωνιές στα σημεία του χώρου σας που συνηθίζετε να κάθεστε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Η παρουσία μαξιλαριών σε ένα δωμάτιο χαρίζει θαλπωρή και ζεστασιά.

7. Θάλασσα πλατιά...: Είναι το στοιχείο που καθορίζει την εποχή αυτή του χρόνου και το συνώνυμο της χώρας μας. Φέρτε την, λοιπόν, στους χώρους σας με στοιχεία διακόσμησης που τη θυμίζουν. Βάζα με κοχύλια μπορούν να στολίσουν τα τραπέζια και τα περβάζια σας. Αστερίες μπορούν να κρεμαστούν με προσοχή από κουρτίνες και σωσίβια στους τόνους του μπλε να κρεμαστούν σε πόρτες όπως κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων κρεμάμε εορταστικά στεφάνια. Θάλασσα και καλοκαίρι παντού.

Τα πάντα θέλουν τρόπο, έμπνευση και φαντασία. Έτσι και ο χώρος σας μπορεί να αλλάξει σε λίγα δευτερόλεπτα.