Ανεξάρτητα από το αν νοικιάζετε μια μικρή γκαρσονιέρα, ένα μεγάλο διαμέρισμα ή μια μονοκατοικία, το να διακοσμήσετε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι χρειάζεται αρκετή δημιουργικότητα από πλευρά σας και υπομονή με τις επιλογές του ιδιοκτήτη.


Πολλές φορές οι επιλογές τον προηγούμενων ενοίκων μπορεί να μη σας ικανοποιούν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές αυτές χρειάζεται να παραμείνουν και για όσο καιρό θα μένετε εσείς στο σπίτι.


Προφανώς και μπορείτε να έχετε μεγάλο αντίκτυπο στην αισθητική του σπιτιού σας διαλέγοντας τα έπιπλα, τα χαλιά, αλλά και την διακόσμησή του, όμως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που το διακοσμητικό σας γούστο μόνο δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλετε στην αισθητική του σπιτιού σας. Σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι υπάρχουν πολλά πράγματα που θα απέχουν από την αισθητική σας και δεν θα είναι εφικτό να τα αλλάξετε.

Εμείς στο Sofa βρήκαμε πέντε πράγματα που μπορεί να μην ξέρετε ότι έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε στο σπίτι που νοικιάζετε.

Φωτιστικά

Μπορεί το σπίτι σας να είχε ήδη εγκατεστημένα φωτιστικά πριν το νοικιάσετε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε το παλιό φωτιστικό με ένα νέο που να ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική και τα έπιπλά σας. Αν πάλι δεν σας αρέσει το σημείο που έχει σχεδιαστεί να είναι το φωτιστικό και δεν φωτίζει όσο θα θέλατε τον χώρο σας, μπορείτε να προσθέσετε στο χώρο φωτιστικά δαπέδου ή πορτατιφ που θα σας δώσουν το φως που επιθυμείτε.

Wallpaper και Βάψιμο

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσετε στο ενοικιαζόμενο σπίτι σας την αισθητική που θέλετε είναι να βάψετε τους τοίχους ή να προσθέσετε ένα wallpaper σε ένα print που θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού σας.

Πόμολα

Τα πόμολα που έχουν οι πόρτες στα ενοικιαζόμενα σπίτια, ειδικά αν τα σπίτια αυτά είναι παλαιότερης κατασκευής, πολλές φορές δεν είναι όσο λειτουργικά θα θέλατε να είναι. Με λίγες κινήσεις μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά πόμολα με νέα που σας αρέσουν περισσότερο και εξυπηρετούν περισσότερο τις ανάγκες σας.

Παντζούρια

Αν τα παντζούρια του σπιτιού που νοικιάζετε είναι παλιά και δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με εσωτερικά στόρια. Μπορείτε να έχετε συνεχώς το παλιό σας παντζούρι ανοιχτό και να εγκαταστήσετε εσωτερικά στόρια, τα οποία θα ανοίγετε και θα κλείνετε ανάλογα με το φωτεινότητα που θέλετε να έχει το δωμάτιο.

Μικρές Λεπτομέρειες στο Μπάνιο και την Κουζίνα


Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν πάντα την διαφορά. Μπορείτε να αλλάξετε αντικείμενα στην κουζίνα και στο μπάνιο που θα σας βοηθήσουν και θα κάνουν το σπίτι σας πιο λειτουργικό, όπως  είναι οι βρύσες ή το τηλέφωνο του μπάνιου. Αν αλλάξετε μια παλιά βρύση ή το παλιό τηλέφωνο του μπάνιου σας μπορείτε και να έχετε περισσότερη πίεση νερού, αλλά και ένα νέο αντικείμενο που ίσως δεν θα έχει τα προβλήματα που μπορεί να είχε το προηγούμενο.

Οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε ακόμα και σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι είναι αρκετές και μπορούν να κάνουν το περιβάλλον αμέσως να σας είναι πιο οικείο.

Όμως πρέπει να θυμάστε να αποθηκεύσετε κάπου όλα τα αντικείμενα που θα αντικαταστήσετε, διότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο ιδιοκτήτης να θέλει να τα εγκαταστήσει.