Το σαλόνι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του σπιτιού μας, αν όχι το πιο πολυσύχναστο. Εδώ είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε, διώχνουμε την ένταση της ημέρας και το σημείο που φιλοξενούμε τους φίλους μας. 

Το γεγονός αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο που όταν φτιάχνουμε το σαλόνι μας, θέλουμε να συνδυάζει πρακτικότητα, άνεση και στιλ! Το σαλόνι του σπιτιού, είναι το προσωπικό μας κέντρο διασκέδασης και χαλάρωσης και δεν αρκεί να είναι μόνο στιλάτο ή μόνο πρακτικό. Δυστυχώς, συχνά κάνουμε λάθη στη διακόσμηση και στην επιλογή επίπλων με αποτέλεσμα το σαλόνι να μην αντικατοπτρίζει όλα όσα θέλουμε και να μην το χαιρόμαστε όσο θα θέλαμε.Διαβάστε τα 5 κλασικά λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε ένα σαλόνι:


1. Κακός φωτισμός 

Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει τόσο το συνολικό αποτέλεσμα ενός χώρου, όσο ο κακός φωτισμός. Πολλές φορές βλέπουμε όμορφα έπιπλα, ωραία διακοσμημένους χώρους που τους λείπει ο σωστός φωτισμός και δε «λάμπουν» όπως θα έπρεπε. Συνδυάστε φωτιστικά οροφής, δαπέδου και επιτραπέζια ώστε να έχετε αισθητικά άψογο αποτέλεσμα. 

Ιδανικά επιλέξτε φωτιστικά με το lumen τις αρεσκείας σας & να είναι dimmable
2. Πολλά μαξιλάρια

Αυτό έχει συμβεί σε όλους μας. Ο καναπές να είναι γεμάτος μεγάλα ή πολλά μαξιλάρια και ως απόρροια αυτού δεν μπορούμε να καθίσουμε αναπαυτικά ή ακόμα χειρότερα παλεύουμε με τα μαξιλάρια. Επιλέξτε τα κατάλληλα μαξιλάρια με βάση το μέγεθος του καναπέ σας, με γνώμονα την άνεση και μην το παρακάνετε στην ποσότητα. 

3. Λάθος μέγεθος επίπλων

Κάθε σπίτι και κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του αρχιτεκτονικές ιδιομορφίες. Δυσανάλογα μεγάλα έπιπλα τηλεόρασης, σε σχέση με το χώρο μας, μικρότερα τραπεζάκια που δεν εξυπηρετούν όσο θα θέλαμε, έπιπλα που δεν εφάπτονται στον τοίχο και δημιουργούν ανισορροπία στο χώρο. Μελετήστε σωστά το σαλόνι, μετρήστε κάθε τοίχο, παρατηρήστε ατέλειες που πρέπει να καλυφθούν και βρείτε έπιπλα που ταιριάζουν άρτια σε αυτό. 

4. Πολλά έπιπλα

Οι χώροι μας θέλουμε να είναι ζεστοί, φιλικοί αλλά σε καμία περίπτωση παραφορτωμένοι. Τα περιττά έπιπλα το μόνο που δημιουργούν είναι φασαρία μέσα στο σαλόνι, οδηγούν σε ακαταστασία και κάποιες φορές αισθανόμαστε πως μάς πνίγουν. Το σαλόνι για να είναι ισορροπημένο πρέπει να είναι γεμάτο με χρηστικά έπιπλα, που δημιουργούν αίσθηση άνεσης, χωρίς όμως να νιώθεις πως δεν υπάρχει ελευθερία κινήσεων. 

5. Λάθος καναπές

To πιο μεγάλο, το «θανάσιμο» θα λέγαμε χαριτολογώντας, έγκλημα που μπορείτε να κάνετε. Όπως λέγαμε και στην αρχή του κειμένου, ένας καναπές πρέπει να είναι στιλάτος, ενώ ταυτόχρονα είναι πρακτικός. Σε όλους έχει τύχει όμως να καθίσουμε σε καναπέ που μπορεί να είναι ωραίος από άποψη design, αλλά να μην προκαλεί καθόλου αυτό το αίσθημα χαλάρωσης που τόσο έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητα. Ακόμα, κάποιες φορές επιλέγουμε καναπέδες φαινομενικά άνετους, αλλά με κακής ποιότητας υλικά ή με με μικρή διάρκεια ζωής. Στη SOFA μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό καναπέ, σχεδιασμένο στις διαστάσεις που σας βολεύουν, στο χρώμα που επιθυμείτε, με υλικά πρώτης ποιότητας και υψηλό design. Φωτογραφίες By Sofa.gr & unsplash