Σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση, κάθε σεζόν, προκύπτουν πολλές τάσεις και ακόμα περισσότερες προτάσεις. Είναι πιθανών να παρακολουθείτε τις τάσεις και τα αντικείμενα που κυριαρχούν στα περιοδικά design, στα social media, ενώ είμαστε σίγουροι πως διαβάζετε το blog της SOFA που ενημερώνεται διαρκώς! Οι τάσεις στη διακόσμηση, φιλτράρονται από τον καθένα μας, συνδυαστικά με την συνολική αρχιτεκτονική του σπιτιού μας και προσαρμόζονται στο προσωπικό μας γούστο, για να πάρουν την τελική μορφή μέσα από τα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, που επιλέγουμε να στολίσουν το σπίτι μας.
Πέρα, όμως, από τις τάσεις κάθε εποχής, υπάρχουν πράγματα που είναι διαχρονικά, κάνουν πάντοτε τη διαφορά σε ένα χώρο και μπορούν πολύ εύκολα να μετατρέψουν το σπίτι σας σε «Μέκκα» του interior design:Έργα Τέχνης: Η τέχνη είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό και προσωπικό, παρόλα αυτά σπίτι που διαθέτει κάποιο έργο τέχνης, αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα των ιδιοκτητών και κάνει την διαφορά μέσα σε ένα σπίτι.Λουλούδια: Τα φρέσκα λουλούδια είναι ένα από απλώς μαγικά! Δίνουν χρώμα, ζωή και αρώματα στo σπίτι μας, ενώ ανεβάζουν τα επίπεδα της σεροτονίνης μας (η ορμόνη της ευτυχίας). Βρείτε τα βάζα της αρεσκείας σας και γεμίστε τα με λουλούδια που αγαπάτε και θα δείτε αμέσως το χώρο και τη διάθεση σας να μεταμορφώνονται.Φυτά: Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, αφού, όπως με τα λουλούδια, δίνουν αμέσως ζωή και χρώμα μέσα στο σπίτι. Μια γλάστρα θα φτιάξει αμέσως τη διάθεση σας και θα φωτίσει την καθημερινότητα σας.Φωτιστικά: Το φως σε ένα χώρο παίζει σημαντικό ρόλο, ως προς την συνολική διακόσμηση καθώς και στην ανάδειξη της. Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό θα αλλάξει την όψη του
σαλονιού σας άμεσα.Κεριά: Καλοκαίρι ή χειμώνα, τα κεριά μπορούν να δώσουν νότα ρομαντισμού στο σπίτι σας. Ακόμα και το πιο απλό τραπέζι αποκτάει αμέσως χαρακτήρα με την προσθήκη ενός κεριού, ενώ δημιουργεί την αίσθηση της θέρμης και της οικειότητας.

Βιβλία και περιοδικά: Σπίτι χωρίς βιβλία, και χωρίς περιοδικά θα προσθέσουμε εμείς, δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία παίζει πολύ βασικό ρόλο
στην καθημερινότητα μας, όμως, τα έντυπα, εκτός από τις γνώσεις που μας χαρίζουν, προσδίδουν στο σπίτι μας κύρος και χαρακτήρα. Αναμνηστικά από ταξίδια: Οι καλύτερες αναμνήσεις είναι εκείνες που κρατάμε στην καρδιά και το μυαλό μας, αυτές όμως που έρχονται με την μορφή αντικειμένων δίνουν πολιτισμική χροιά και απογειώνουν την διακόσμιση μας.

Ψάθινα καπέλα: Εφόσον είμαστε στις αρχές του καλοκαιριού, τα ψάθινα καπέλα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να δώσετε θερινό και ανέμελο τόνο στο σπίτι σας και μπορείτε να τα κρατήσετε όλο το χρόνο αν αγαπάτε το καλοκαίρι.
Μετατρέψτε το σπίτι σας σε χώρο που θα ζήλευε και διακοσμητής. παρακολουθείτε το blog μας για περισσότερα tips