Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας από τους πιο ζεστούς και προσωπικούς χώρους του σπιτιού. Είναι το μέρος που απομονώνεστε στο τέλος της μέρας, αναζωογονείτε πνεύμα, ψυχή και σώμα και προετοιμάζεστε για την επόμενη μέρα. Είναι το μέρος που γελάτε, ονειρεύεστε και εμπνέεστε. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι και ο πιο ωραίος χώρος του σπιτιού, το «βασίλειό» σας. 

Θα πρέπει, λοιπόν, να φτιάξετε το υπνοδωμάτιό σας διαμορφώνοντας έναν ελκυστικό χώρο που θα «σας κρατά» στο κρεβάτι και θα σας τραβά σαν μαγνήτης τα σαββατοκύριακα και τις μέρες που μπορείτε να μην ξεκολλήσετε από τα σκεπάσματα. Στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο ονείρου και φαντασίας, με προσωπικό στυλ και επιλογές που σας εκφράζουν. Οι διακοσμητές δίνουν κάποιες ενδεικτικές συμβουλές, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε το δικό σας παράδεισο ... για όνειρα γλυκά:

1. «Χρώματα πήρα και καμβά» λέει ένα τραγούδι και γιατί όχι; Μετατρέψτε το υπνοδωμάτιο σας σε έναν υπέροχο και προσωπικό χρωματικό καμβά. Οι διακοσμητές συστήνουν να επιλέξετε κυρίως γήινους τόνους στην κρεβατοκάμαρα, καθότι δημιουργούν μια πιο φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα θαλπωρής. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να παίξετε με πινελιές του αγαπημένου σας χρώματος, ντύνοντας για παράδειγμα με χρωματιστή ταπετσαρία τον τοίχο πίσω από το προσκέφαλο, τα φύλλα της ντουλάπας ή επιλέγοντας απλώς ζωηρές μαξιλάρες για το κρεβάτι σας. Οι μοντέρνες κρεβατοκάμαρες με την υφασμάτινη επένδυση στο κυρίως σώμα τους αποτελούν έναν έξυπνο και λιτό τρόπο να προσθέσετε μικρές αλλά παράλληλα δημιουργικές χρωματικές πινελιές στο χώρο σας. 

Κρεβάτι floral! Δείτε το εδώ.

2. Η διαφορά είναι πάντα στη λεπτομέρεια: Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι μόνο κρεβάτι. Τί εννοούμε; Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό του χώρου σας δημιουργώντας γωνιές στο δωμάτιο. Μια γωνία με έναν καθρέφτη, μια γωνία με μια πρωτότυπη βιβλιοθήκη, μια γωνία με μαξιλάρες και χαμηλό τραπεζάκι που θα αποπνέει ρομαντισμό, μια πολυθρόνα με θέα για να διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Εμπνευστείτε και δημιουργήστε με κατευθυντήρια δύναμη τα «θέλω», τις συνήθειες και το χαρακτήρα σας και το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. 

3. Ο τοίχος πάνω από το προσκέφαλο. Και η συνήθης ερώτηση, τί να βάλω στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι; Η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι και εδώ πολύτιμοι σύμμαχοι σας. Η πρώτη απάντηση και η πιο επικρατούσα επιλογή είναι ένας πίνακας ή κάποια αφίσα με κάποιο έργο τέχνης. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η τοποθέτηση ταπετσαρίας στα αντίστοιχα χρώματα και μοτίβα. Η φαντασία, όμως, μπορεί να σας οδηγήσει να τοποθετήσετε από ράφια με λουλούδια πάνω από το κρεβάτι μέχρι ανάλαφρες κουρτίνες που θα δημιουργούν ένα αισθησιακό αποτέλεσμα. Τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί το αποτέλεσμα να ικανοποιεί εσάς και μόνο εσάς. 

4. Συσκότιση τώρα! Και ανοίγουμε το κεφάλαιο κουρτίνες. Οι κουρτίνες είναι το πρώτο «αξεσουάρ» που τοποθετεί κάποιος στο υπνοδωμάτιό του -αλλά και σε όλο το σπίτι. Επιλέγονται με προσοχή και δένουν (τις περισσότερες φορές) με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου. Η πρωτοτυπία, λοιπόν, εδώ θα είναι να μην τοποθετήσετε κουρτίνες. Αν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος (όπως το υπνοδωμάτιό σας να είναι απέναντι σε αυτό των γειτόνων και να υπάρχει οπτική επαφή) αφήστε τον ήλιο να παίζει φωτεινά παιχνίδια στο χώρο σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα ξυπνάτε με τις ακτίνες του ήλιου, ενώ τους χειμωνιάτικους θα απολαμβάνετε τις σταγόνες της βροχής που παίζουν στον αέρα. Γιατί να χάνετε αυτές τις όμορφες εικόνες της φύσης;

            Πρωτοτυπήστε, εμπνευστείτε και δημιουργήστε. Δείτε τις συμβουλές των interiordesignersως απλές προτάσεις και δείτε τις δημιουργικά. Φτιάξτε ελεύθερα το χώρο των ονείρων σας και τίποτα δε θα σας σηκώνει από το κρεβάτι!