Στη SOFA, φέτος, νιώσαμε την ανάγκη να σταθούμε στην Ημέρα της Γυναίκας, να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά και όλες μαζί, τις γυναίκες εργαζόμενες της επιχείρησής μας, καθώς και τις γυναίκες που υποστηρίζουν τους άντρες ή συντρόφους τους που εργάζονται εδώ.

Στον πυρήνα της SOFA βρίσκονται γυναίκες σε νευραλγικές θέσεις, λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις και φροντίζουν να λειτουργεί όσο πιο άρτια γίνεται η εταιρεία μας. Έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον, όπου κάθε γυναίκα μπορεί να εργαστεί, να προοδεύσει και να σχεδιάσει τη ζωή που επιθυμεί γύρω από τη δουλειά της. Κάτι που μας κάνει εξαιρετικά υπερήφανους και αισιόδοξους, αφού κάπως έτσι βοηθάμε (έστω και λίγο) να χτιστεί ένας καλύτερος κόσμος για όλα τα κορίτσια που σύντομα θα γίνουν γυναίκες, αλλά και για όλες τις γυναίκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν δεκάδες προκλήσεις.

Μαρία, Εύα, Γεωργία και όλες εσάς που βρίσκεστε στην ομάδα της SOFA σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας και ευχόμαστε από καρδιάς ο κόσμος να γίνεται διαρκώς καλύτερος για κάθε γυναίκα!

Τι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;
H Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται στις 08 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 1977, η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη- μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η πρώτη φορά που εορτάστηκε η ημέρα της γυναίκας ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 1909, στη Νέα Υόρκη, κάτι που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το 1910 διοργανώθηκε Διεθνής Διάσκεψη Γυναικών στην Κοπεγχάγη και με έμπνευση από τις ΗΠΑ, η Γερμανίδα σοσιαλίστρια Λουίζε Τσιτς πρότεινε να καθιερωθεί μια ετήσια διεθνής ημέρα της γυναίκας, σύμφωνα με το Wikipedia.
Οι αντιπρόσωποι- 100 γυναίκες από 17 χώρες- συμφώνησαν με την ιδέα, για την προώθηση των ίσων δικαιωμάτων.

Στις 19 Μαρτίου 1911 η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάστηκε στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία, ενώ οι Αμερικανίδες συνέχισαν να γιορτάζουν τη δική τους εθνική ημέρα την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου.

Το 1914 γιορτάστηκε στη Γερμανία η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου και πολλές δεκαετίες αργότερα ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

H ημέρα της γυναίκας, και όχι γιορτή όπως λανθασμένα διαβάζουμε συχνά, είναι μια ετήσια υπενθύμιση, όπως την όρισε ο ΟΗΕ, για τον δύσκολο δρόμο που έχουν διανύσει και συνεχίζουν να διανύουν οι γυναίκες μέχρι σήμερα. Δεκάδες οι υπενθυμίσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη γυναίκα, στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για όσα είναι επιτακτική ανάγκη να συζητάμε διαρκώς, έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου σχετικά πρόσφατα υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά των αμβλώσεων και οι επιπτώσεις του είναι τρομακτικές.

Παγκοσμίως, οι γυναίκες, συνεχίζουν να κάνουν τεράστιο αγώνα προκειμένου να αποκτήσουν την ελευθερία τους, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους, να κατακτήσουν πιο δίκαια αντιμετώπιση από τους νόμους και να πετύχουν εργασιακή και μισθολογική ισότητα.