Η Pantone, η διάσημη εταιρεία χρωμάτων, ανακοίνωσε το Peach Fuzz ως το χρώμα της χρονιάς για το 2024, μια απαλή πορτοκαλί απόχρωση που επιλέχθηκε «για να εκφράσει την ανάγκη για σύνδεση μέσα στην κοινότητα και ζεστασιά σε αβέβαιους καιρούς».

Το Pantone 13-1023 Peach Fuzz περιγράφηκε από το Pantone Colour Institute ως «ένα χρώμα μεταξύ του ροζ και του πορτοκαλί». Μετά το περυσινό Viva Magenta, βλέπουμε πως η εταιρεία στράφηκε σε κάτι πιο απαλό, κάπως ονειρικό και πολύ πιο εύχρηστο. Επίσης, θα λέγαμε πως το φετινό χρώμα θυμίζει έντονα τις αποχρώσεις που βλέπουμε στα εικαστικά που φτιάχνονται με AI τεχνολογίες. «Καθώς κάναμε την επιλογή μας για το 2024, θυμηθήκαμε ότι ένα ζωτικό μέρος της ζωής είναι να έχουμε καλή υγεία, αντοχή και δύναμη για να την απολαμβάνουμε. Σε έναν κόσμο που συχνά δίνει μόνο έμφαση στην παραγωγικότητα και τα εξωτερικά επιτεύγματα, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τη σημασία της ενίσχυσης των κυττάρων μας, της ψυχής μας και να βρίσκουμε στιγμές ανάπαυσης, δημιουργικότητας και ανθρώπινης σύνδεσης», εξήγησε η Laurie Pressman, Αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute.

«Το χρώμα που χρειάζεται για να εκφράσουμε την επιθυμία μας, να θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπάμε και τη χαρά που παίρνουμε όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συντονιστεί με αυτό που είμαστε και απλώς να απολαύσει εκείνη τη στιγμή της ηρεμίας. Επίσης, έπρεπε να είναι ένα χρώμα που να είναι ζεστό και φιλόξενο και να μεταφέρει ένα μήνυμα συμπόνιας και ενσυναίσθησης, του οποίου η ευαισθησία έφερε κοντά τους ανθρώπους και προκαλούσε ένα αίσθημα αφής». 


Το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, περιγράφεται ως ένας «βελούδινος και απαλός τόνος ροδάκινου, του οποίου το πνεύμα αγκαλιάζει τα πάντα και προσφέρει ανάταση στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή». Μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του πορτοκαλί, με ένα επιβλητικό όνομα, που θυμίζει την ανθρώπινη επαφή και έχει επιλεγεί για να αντιπροσωπεύει την επιθυμία της συνάντησης στην πραγματική ζωή. 


Πώς σας φαίνεται το χρώμα του 2024; Βρείτε στη SOFA.gr έπιπλα και αντικείμενα στην απόχρωση που θα είναι το νούμερο ένα trend τη χρονιά που έρχεται.