Αν υπάρχει ένα αλάνθαστο και κλασικό κόλπο για να κάνουμε το σπίτι μας να φαίνεται πιο μεγάλο είναι η χρήση καθρέφτη. Το χρησιμοποιούν όλοι οι διακοσμητές εσωτερικού χώρου και σίγουρα όχι τυχαία αφού πραγματικά αποδίδει.Ένας καθρέφτης στρατηγικά τοποθετημένος σε συγκεκριμένο σημείο ενός δωματίου, δημιουργεί την αίσθηση πως υπάρχει περισσότερος χώρος και κάνει το σπίτι μας πιο εντυπωσιακό καθώς προσθέτει πόντους glamour.


Ας δούμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τους καθρέφτες στο σπίτι σας, για να φαίνονται μεγαλύτεροι οι χώροι σας.
1. Χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για περισσότερο φως
Όσο πιο πολύ φως έχει ένα δωμάτιο, τόσο πιο μεγάλο φαίνεται και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ένας καθρέφτης είναι απαραίτητο στοιχείο για μικρούς χώρους. Αν βάλετε έναν καθρέφτη κοντά σε παράθυρο, τότε το φως και η φύση από έξω αντανακλάται σε αυτόν και διπλασιάζεται το φυσικό φως σε κάθε χώρο. Στην ουσία, αν βάλουμε έναν καθρέφτη κοντά ή απέναντι από παράθυρο, τότε δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως το δωμάτιο είναι λουσμένο σε φως και πολύ μεγαλύτερο!

καθρεφτης Lila
2.  Τοποθετήστε τον καθρέφτη στο πάτωμα για περισσότερο χώρο

Οι καθρέφτες που ακουμπάμε στο πάτωμα κάνουν αμέσως κάθε δωμάτιο να φαντάζει μεγαλύτερο και οι τοίχοι πιο ψηλοί. Ειδικά, αν είναι μεγάλος ο καθρέφτης που θα επιλέξετε το αποτέλεσμα θα γίνει ακόμα πιο έντονο και εντυπωσιακό. Επιπλέον, αν έχει κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο λειτουργεί και ως έργο τέχνης που πάντα τραβάει την προσοχή και προσφέρει στιλ στα σπίτια. Τέλος, ένας καθρέφτης στο πάτωμα, φωτίζει αδιάφορες γωνιές ή όμορφους τοίχους που δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε.3. Κρεμάστε καθρέφτες σε κλασικά σημεία

Όπως για παράδειγμα στην είσοδο του σπιτιού. Η στρατηγική τοποθέτηση αντικείμενων, πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σύνολο της διακόσμησης ενός σπιτιού και να αλλάξει εντελώς το ύφος, έτσι λοιπόν αν βάλετε έναν καθρέφτη σε έναν διάδρομο ή στην είσοδο του σπιτιού, αμέσως αλλάζετε την άποψη κάποιου σε σχέση με τον χώρο που έχει το δωμάτιο. Ο καθρέφτης δίνει χώρο και «αέρα» σε κάθε δωμάτιο, ενώ παράλληλα προσφέρει περισσότερο φως, κάτι που το θέλουμε σε κάθε σπίτι. Ένας μονότονος και στενός διάδρομος στον οποίο θα βάλουμε καθρέφτη πραγματικά μπορεί να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον και να δείχνει πιο άνετος.
καθρέφτης στρογγυλόςΟι καθρέφτες δεν είναι μόνο πρακτικά αντικείμενα, αλλά μπορούν να γίνουν κομμάτι της διακόσμησης και να κάνουν κάθε χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, πιο φωτεινός και πιο ζωντανός. Βρείτε τον επόμενο καθρέφτη σας στο SOFA.gr.