Ευχαριστούμε το περιοδικό Ciao για το αφιέρωμα που μας έκανε στο ένθετο deco home 2022!


Δείτε ολόκληρο το ένθετο εδώΣυνέντευξη

Τριαντάφυλλος Δημήτρης

CEO SOFA I.K.E. - SOFA.gr


1. Ποια είναι το όραμα της Sofa.gr; To όραμα μας είναι ένα και μοναδικό! Θέλουμε να προσφέρουμε άνεση ώστε οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα στο προσωπικό τους χώρο. Κατασκευάζουμε έπιπλα με γνώμονα την αντοχή και την αναπαυτικότητα ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν περισσότερες ευχάριστες στιγμές στο χώρο τους για πολλά χρόνια. Η επιχείρηση μας, μετρά αρκετές δεκαετίες στο κλάδο του επίπλου και πλέον η διοίκηση έχει περάσει στα χέρια της 2ης γενιάς. Όλα αυτά τα χρόνια, το όραμα μας παραμένει σταθερό και αποτελεί προτεραιότητα μας


2. Για ποιο λόγο να σας προτιμήσει κάποιος; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας; Ευτυχώς έχουμε πολλούς λόγους για να μας προτιμήσει κάποιος. Κύριο πλεονέκτημα μας είναι ότι κατασκευάζουμε οι ίδιοι τα έπιπλα μας. Έτσι, επιλέγουμε και ελέγχουμε εμείς την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε και με αυτό τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες μας παραλαμβάνουν ένα ανθεκτικό έπιπλο. Επίσης, στα καταστήματα μας οι πελάτες βρίσκουν σχέδια με design που ξεχωρίζει καθώς στόχος του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας είναι να παράγουμε μοναδικά έπιπλα. Ακόμα, εξειδικευόμαστε στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και προσαρμόζουμε το κάθε έπιπλο στο χώρο του ώστε να αποκτήσει το ιδανικό για εκείνον έπιπλο. Όλα αυτά μαζί με την συνέπεια στους χρόνους παράδοσης και κυρίως την αγάπη και το μεράκι για αυτό που κάνουμε, είναι οι λόγοι που μας προτιμά ο κόσμος.


3. Ο κόσμος αγάπησε την νέα σειρά επίπλων Prestige. Πείτε μας λίγα λόγια γι αυτήν: Η σειρά Prestige βασίστηκε στις ανάγκες της εποχής γι αυτό και την αγάπησε ο κόσμος. Οι άνθρωποι πλέον περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι, εργάζονται ακόμα από το σπίτι, οπότε αναζητούν την μέγιστη αναπαυτικότητα στα έπιπλα που διαμορφώνουν τον χώρο τους. Ο καναπές της σειράς δίνει λύση στην ανάγκη αυτή. Ο πρωτοποριακός συνδυασμός δυο ειδών ανακλίσεων που διαθέτει έχει ως στόχο να προσφέρει την απόλυτη απόλαυση. Τα ξύλινα έπιπλα της σειράς ακολουθούν την minimal τάση της εποχής, καθώς ο κόσμος πλέον ζητάει πρακτικά έπιπλα σε ανάλαφρη γραμμή για την καθημερινότητα του, αφήνοντας πίσω τα βαριά ογκώδη έπιπλα. Η σειρά Prestige είναι η απάντηση στην ανάγκη αυτή. Είναι μια σειρά στιβαρή με πολλά μασίφ στοιχεία αλλά ταυτόχρονα minimal, κομψή και πρακτική. Οι στρογγυλεμένες γωνίες και οι μηχανισμοί σερβιτόρων στα τραπεζάκια σαλονιού, κάνουν την καθημερινότητα πιο ευχάριστη και γι αυτό πιστεύουμε ότι είναι Νο1 στις προτιμήσεις του κόσμου.


4. Πιστεύετε ότι η διαρρύθμιση ενός σπιτιού ή τα έπιπλα μπορούν να παίξουν ρόλο στην ψυχολογία του ανθρώπου; Φυσικά! Το σπίτι είναι ο προσωπικός χώρος μας, το καταφύγιο μας. Όταν είναι διαμορφωμένο σωστά, σύμφωνα με τις ανάγκες μας, κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μας και συνεπώς η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα μικρό σπίτι και όλα τα έπιπλα να είναι ογκώδη χωρίς διαθέσιμους διαδρόμους μετακίνησης μέσα στο χώρο. Πως θα νιώθατε; Σίγουρα η ψυχολογία σας δεν θα ήταν η καλύτερη! Επίσης, εκτός από τον όγκο των επίπλων, σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία παίζουν και οι αποχρώσεις τους. Άλλα χρώματα επιλέγουμε σε χώρους με περιορισμένο φυσικό φως και άλλα σε χώρους με άπλετο φως. Γι αυτό τον λόγο, γνωρίζοντας ποιοι παράγοντες συνθέτουν την σωστή διαρρύθμιση του κάθε χώρου, παρέχουμε στον κάθε πελάτη μας εξατομικευμένες συμβουλές διάταξης και διακόσμησης. Βοηθάμε τον πελάτη να επιλέξει τα ιδανικά έπιπλα σύμφωνα με τα μέτρα του χώρου του, τις ανάγκες του και σίγουρα σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ιδανικό και θα χαρεί τα έπιπλα στο έπακρο!


5. Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον; Πάντα σχεδιάζουμε το μέλλον! Βάζουμε τα δυνατά μας ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι! Παρακολουθούμε τις τάσεις της εποχής και στόχος μας είναι τα έπιπλα μας να γίνονται ακόμα πιο αναπαυτικά και λειτουργικά. Ονειρευόμαστε να παρέχουμε ποιοτικά έπιπλα σε ανθρώπους σε κάθε σημείο