Το 2021 ξεκίνησε και είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και ελπίδα πως οι καλύτερες ημέρες βρίσκονται μπροστά μας!


Τη χρονιά που μόλις έφυγε, την περάσαμε κυρίως στο σπίτι και αυτό μάς έδωσε την ευκαιρία να το απολαύσουμε πιο πολύ από ποτέ! Αυτή η παραμονή στο σπίτι οδήγησε σε καινούργιες καταναλωτικές συμπεριφορές, σε καινούργιες ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε πολλές τάσεις στη διακόσμηση και τον τρόπο που βιώνουμε την καθημερινότητα στα σπίτια μας.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις κορυφαίες τάσεις που θα μας απασχολήσουν το 2021 σε ό,τι αφορά τα σπίτια μας:


Τα μπάνια μεταμορφώνονται σε spa

Συχνά διαβάζουμε τρόπους ώστε να γίνει το μπάνιο μας spa ή τρόπους να απολαύσουμε περισσότερο την καθημερινή μας περιποίηση. Όμως, το 2020 αυτή η ιδέα πήγε σε άλλο επίπεδο. Σύμφωνα με άρθρο, του Luxury London, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαινίζουν τα μπάνια τους, προσθέτουν τζακούζι ή μπανιέρες, καθώς και στοιχεία που μεταμορφώνουν το μπάνιο σε spa πολυτελείας - όπως για παράδειγμα καθρέφτες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Το υλικό που φαίνεται πως ξεχωρίζει είναι το ξύλο. Από ξύλινα αντικείμενα μέχρι και ξύλινα πατώματα, αντί για τα κλασικά πλακάκια, το ξύλο δημιουργεί την αίσθηση spa που θέλουμε να πετύχουμε.


Τα χρώματα της χρονιάς

Το αυστηρό γκρι και το έντονο κίτρινο, τα δύο χρώματα που το Ινστιτούτο Pantone ονόμασε χρώματα της χρονιάς σίγουρα θα μας απασχολήσουν πολύ. Από μικρό-αντικείμενα και έπιπλα, μέχρι βαφές σε τοίχους τα δύο αυτά χρώματα ήδη τα συναντάμε παντού σαν προτάσεις. Επιπλέον, η Dulux, η διεθνώς διαθέσιμη μάρκα αρχιτεκτονικής βαφής, ανακήρυξε ως χρώμα-τάση για φέτος την απόχρωση Brave Ground, ένα θερμό πετρόλ,  που θα αποτελέσει μεγάλη έμπνευση για το 2021.


Ηome Offices

Η τηλέ- εργασία ή στα αγγλικά το Work From Home, ανέδειξε την πρακτικότητα και την χρησιμότητα που έχει το γραφείο μέσα στο σπίτι. Από το πιο μικρό διαμέρισμα, μέχρι την πιο μεγάλη μονοκατοικία, όλοι πλέον έχουμε ένα συγκεκριμένο χώρο από τον οποίο μπορούμε να εργαστούμε. Τα γραφεία μέσα στο σπίτι, γίνονται χώρος προσωπικής έκφρασης και δημιουργικότητας, ενώ προσθέτουν μια πινελιά σύγχρονη και ιδιαίτερη σε κάθε σπίτι και όπως φαίνεται θα μείνουν για πολύ καιρό μαζί μας.


Janandi

Το «Japandi» το υβριδικό στιλ διακόσμησης, που έχει επιρροές από την σύγχρονη σκανδιναβική σχεδίαση, συνδυασμένη με την διαχρονική γιαπωνέζικη κομψότητα, αναδεικνύει τις καθαρές γραμμές, τα φωτεινά σπίτια και τα απαλά χρώματα, κι όπως όλα δείχνουν αποτελεί μεγάλη τάση για το 2021. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να το εντάξετε στο σπίτι σας και να του δώσετε μοντέρνο αέρα.


Η κουζίνα στο προσκήνιο

Τα προηγούμενα χρόνια οι κουζίνες ίσως είχαν χάσει την αξία τους καθώς η καθημερινότητα των ανθρώπων βρισκόταν εκτός σπιτιού. Αυτό φαίνεται πως άλλαξε μετά την πανδημία, καθώς από την μία η ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους και από την άλλη η μόδα του home baking, που μας έκανε όλους σεφ, φαίνεται πως ξαναφέρνει τις κουζίνες στο προσκήνιο. Από τα διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα μαγειρικής, μέχρι τους άνετους πάγκους και τα μεγάλα ψυγεία η κουζίνα επιστρέφει σε αυτό που ξέραμε παλιά. Γίνεται ξανά η καρδιά του σπιτιού.