Βρισκόμαστε στον πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και στην αρχή μιας καινούργιας δεκαετίας! Τι καλύτερο από το να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι μας με βάση τις παγκόσμιες τάσεις στο design;

Το σπίτι μας, είναι το καταφύγιο μας, το ησυχαστήριο μας, ο χώρος που αισθανόμαστε πιο άνετα από οπουδήποτε αλλού. Σε μια πολύ έντονη εποχή, γεμάτη στρες και πίεση, ειδικά στα αστικά κέντρα, έχουμε μεγάλη ανάγκη να επιστρέφουμε σπίτι μας και να νιώθουμε πραγματική χαλάρωση.

Αυτό έχουν αντιληφθεί και οι μεγαλύτεροι διακοσμητές του κόσμου και μας προτείνουν αντικείμενα, χρώματα και ιδέες που έχουν σαν βάση τους την άνεση. 

Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάζουμε όσο συχνά θα θέλαμε το σπίτι μας, για αυτό και επιλέγουμε προσεκτικά τα έπιπλα που αγοράζουμε - ένας καναπές για παράδειγμα είναι μια σοβαρή επένδυση.

Όμως, όπως και στη μόδα, έτσι και σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση ξεπηδούν νέες τάσεις, προτάσεις, ιδέες, που μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε στο σπίτι μας και να το αλλάξουμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο. 

Το 2019 η διακόσμηση εσωτερικών χώρων ήταν επηρεασμένη από την φύση, είδαμε vintage πινελιές να επιστρέφουν, σχέδια και υφές να μπλέκονται, ενώ η χαλάρωση και η ηρεμία πρωταγωνίστησαν! Δείτε παρακάτω μερικά από τα trends για το 2020 που θα ανανεώσουν τον χώρο και τη διάθεση σας:

Xρώματα

Τα χρώματα των τοίχων σίγουρα θα μας απασχολήσουν το 2020. Από το κλασικό μπλε, που είναι το χρώμα της χρονιάς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pantone, το λευκό για τους λάτρεις της minimal αισθητικής καθώς και τα πορτοκαλί, κίτρινο και χρώμα της μέντας για όσους τα παστελ και φωτεινά χρώματα, που δίνουν φρεσκάδα σε κάθε χώρο, είναι η κατάλληλη επιλογή.
Layering

Το layrenig, δηλαδή η τοποθέτηση υφασμάτων το ένα πάνω στο άλλο, ξεκίνησε από την μόδα και πέρασε στο interior design. Layrenig σε κουβέρτες και χαλιά, ζεσταίνουν το χώρο, τον κάνουν πιο χαλαρό και φιλικό.


Φυτά εσωτερικά χώρου

Τα αντικείμενα που επιλέγουμε για το σπίτι μας, είναι υλικά χαράς, άρα δεν αρκεί να είναι μόνο πρακτικά, αλλά να μας γεμίζουν και ευτυχία. Ένας τρόπος για να βελτιώσετε σημαντικά την ψυχική σας κατάσταση και την ποιότητα ζωής σας είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου, που και φέτος βρίσκονται στα trends της χρονιάς. Το φυσικό φως, σε συνδυασμό με τα φυτά δημιουργούν έναν χώρο γαλήνιο, ήρεμο και ξεκούραστο. Όπως σας έχουμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο, αν το boho είναι το στιλ που επιλέγετε για το σπίτι σας, τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν πρέπει να απουσιάζουν.
Έπιπλα από φυσικά υλικά

Τα έπιπλα επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα μας και την ζωή μέσα στο σπίτι. Τα έπιπλα από φυσικά ύλικά, όπως ξύλο και μπαμπού, χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα, μεγάλη αξία και μας φέρνουν με ένα τρόπο πιο κοντά στη φύση. Στη SOFA όλα τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από ξύλο, είναι ανθεκτικά, εργονομικά και διαθέτουν μοντέρνους σχεδιασμούς που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το σπίτι σας ακριβώς όπως το ονειρεύεστε.


Για να δείτε το τραπεζάκι Level πατήστε εδώ


Κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα το μέρος της απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης, θα απασχολήσει πολύ το 2020 τους interior designers αλλά και τους ανθρώπους που θέλουνε να αλλάξουνε τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Σύμφωνα με τα trends, ένα κομοδίνο και ένα φωτιστικό μπορούν να αναβαθμίσουν την όψη της κρεβατοκάμαρά σας, ενώ ταυτόχρονα έχουν χρηστική αξία. 


Για να δείτε την κρεβατοκάμαρα Inox πατήστε εδώΕπιρροές από ξενοδοχεία

Η διαμονή στα ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ολιστική εμπειρία. Ακόμα και τα πιο μικρά καταλύματα προσφέρουν προσιτή πολυτέλεια στους φιλοξενούμενους τους καθώς οι καταναλωτές έχουν τεράστια επιλογή ανάμεσα σε ακριβά και φθηνά ξενοδοχεία, airbnb & boutique hotels. Οι κρεβατοκάμαρες που θυμίζουν πολυτελές ξενοδοχείο και τα μπάνια που θυμίζουν spa θα είναι στο προσκήνιο το 2020 και είναι η κατάλληλη εποχή για να το εφαρμόσετε στο σπίτι σας.