Η αγορά του πρώτου σπιτιού ή η μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι αποτελεί ένα αγχωτικό αλλά πολύ σημαντικό βήμα στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ένα καινούργιο σπίτι, σημαίνει συχνά νέα τοποθεσία, ενώ συμβολίζει μια καινούργια αρχή και φυσικά νέα, στιλάτα έπιπλα!


Η επίπλωση ενός σπιτιού μπορεί να μας προκαλέσει στρες γιατί θέλουμε το σπίτι μας να είναι όσο πιο όμορφο και όσο πιο πρακτικό γίνεται. Κάθε νέος χώρος θέλει χρόνο, ψάξιμο και δοκιμές μέχρι να γίνει ακριβώς όπως τον θέλουμε.


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν επιπλώσετε ένα σπίτι και ποια είναι τα βασικά έπιπλα που πρέπει να αγοράσετε.Τι πρέπει να θυμάστε όταν ξεκινάτε να φτιάξετε ένα καινούργιο σπίτι:


Μην εμπιστεύεστε το μάτι σας αλλά το μέτρο! 

Μπορεί να νομίζετε πως ξέρετε ακριβώς ποιος καναπές ταιριάζει στο σαλόνι σας, αλλά αν δεν βεβαιωθείτε μην προχωρήσετε σε αγορά. Μάθετε το χώρο σας καλά και αν δεν έχετε μετακομίσει ακόμα, μετρήστε το σπίτι ώστε να ξέρετε το μέγεθος και το σχήμα κάθε δωματίου προκειμένου να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα. 


Νέα και παλιά έπιπλα

Αν έχετε ήδη έπιπλα θα πρέπει να σκεφτείτε διεξοδικά τι θα κάνετε με αυτά και πώς ακριβώς θα τα χρησιμοποιήσετε πριν κάνετε αγορές. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτείτε πλήρως το χώρο που σας δίνετε χωρίς να προβείτε σε υπερβολές. Όταν έχουμε ήδη κάποια βασικά ή περιφερειακά έπιπλα είναι πολύ εύκολο να καταλήξουμε με πάρα πολλά αντικείμενα τα οποία δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε παραγωγικά. Καταμετρήστε ό,τι έχετε και κατόπιν τι χρειάζεστε ώστε να μη χαθείτε. 


Μην το παρακάνετε

Επειδή το σπίτι διαθέτει χώρο, δε σημαίνει πως πρέπει να τον γεμίσετε ασφυκτικά με έπιπλα και αντικείμενα. Ξεκινήστε με τα απαραίτητα καθημερινά έπιπλα και αφήστε για αργότερα ό,τι δεν είναι άκρως απαραίτητο. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσετε τις πραγματικές σας ανάγκες και δε θα κάνετε περιττές αγορές που αργότερα θα σας δυσαρεστούν και θα επιβαρύνουν χωρίς λόγο το πορτοφόλι σας. 


Φέρτε ισορροπία στο χώρο σας με χρώμα

Όταν ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα καινούργιο σπίτι λειτουργούμε όπως ένας ζωγράφος με λευκό καμβά. Εξετάζουμε τα χρώματα που έχουμε διαθέσιμα και τα «δένουμε» με τον καλύτερο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να αποπνέει ισορροπία και να εκφράζει την αισθητική μας. Σκεφτείτε τα έπιπλα που έχετε ήδη ή εκείνα που έχετε «βάλει στο μάτι». Επίσης, δείτε τι χρώματα έχουν οι τοίχοι, το πάτωμα και τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού - όπως οι πόρτες και τα παράθυρα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα και να τοποθετήσετε τις κατάλληλες χρωματικές πινελιές μέσω των αντικειμένων. Στη SOFA μπορείτε να επιλέξετε τα έπιπλα στο χρώμα που σας αρέσει περισσότερο.


Εκμεταλλευτείτε το χώρο σας στο έπακρο

Αν διαλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα και τα τοποθετήσετε με το σωστό τρόπο θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διαθέσιμο χώρο και θα δημιουργήσετε ένα σπίτι ισορροπημένο και άρτιο. Κάθε σπίτι, όπως και κάθε δωμάτιο, έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα και διαστάσεις. Αν έχετε καλή εικόνα του χώρου θα μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Στη SOFA όλα τα έπιπλα μπορούν να προσαρμοστούν στις διαστάσεις που εσείς επιθυμείτε προκειμένου να ταιριάζουν απόλυτα στο σπίτι σας! 


Αφού σας είπαμε μερικές γενικές συμβουλές, διαβάστε παρακάτω με ποια έπιπλα πρέπει να ξεκινήσετε τον εξοπλισμό του νέου σπιτιού σας:


Ξεκινήστε με τα βασικά έπιπλα

Αυτά είναι τα έπιπλα που θα έχετε για μια ζωή ή έστω για πάρα πολλά χρόνια. Ένα κρεβάτι άριστης ποιότητας, ένας καναπές μια τραπεζαρία που θα χαρίσει άνεση σε όλα τα μέλη της οικογένειας σας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Σε αντίθεση με τα μικρότερα, βοηθητικά έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα βασικά έπιπλα είναι εκείνα που θα κρατήσουν περισσότερα χρόνια και που θα ορίσουν το στιλ διακόσμησης του σπιτιού σας. 


Κρεβατοκάμαρα

Ο ύπνος είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της καθημερινής ζωής και αξίζει να κοιμόμαστε ποιοτικά! Με το κατάλληλα έπιπλα κάθε βράδυ δε θα βλέπετε την ώρα να ξαπλώσετε, να αφήσετε την ημέρα που μόλις τελείωσε πίσω σας, να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απλώς να κοιμηθείτε! 


Καναπές

Ο καναπές είναι ένα έπιπλο-επένδυση αφού θα τον χρησιμοποιείτε κάθε μέρα! Ο ιδανικός συνδυασμός είναι ένας καναπές που συνδυάζει την άνεση και τον υψηλό σχεδιασμό. Επιπλέον, κάθε καναπές πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σπιτιού σας και φυσικά να ταιριάζει στο χώρο σας. Στη SOFA μπορείτε να βρείτε μια τεράστια γκάμα από χειροποίητους καναπέδες, σχεδιασμένους από τη δημιουργική μας ομάδα, με γνώμονα τις παγκόσμιες τάσεις του design αλλά και με αγάπη για τις κλασικές, διαχρονικές γραμμές. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος και το χρώμα του ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το υπόλοιπο σπίτι σας. 


Τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι απαραίτητη σε κάθε καινούργιο σπίτι. Εδώ θα φιλοξενήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας, θα διοργανώσετε όμορφα δείπνα και θα γιορτάσετε σημαντικές στιγμές της ζωής σας. Επιπλέον, η τραπεζαρία μπορεί να αξιοποιηθεί προσωρινά ως γραφείο ή πάγκο οργάνωσης εργασιών.


Βοηθητικά έπιπλα 

Αν έχετε ολοκληρώσει τις αγορές των βασικών επίπλων ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τα πολύ χρήσιμα, βοηθητικά έπιπλα. Μια βιβλιοθήκη, ένα έπιπλο υποδοχής, ένα τραπεζάκι σαλονιού είναι εξίσου σημαντικά από άποψη αισθητικής αλλά και από την οπτική της οργάνωσης ενός νέου σπιτιού. Τα βοηθητικά έπιπλα είναι εκείνα που θα ολοκληρώσουν το παζλ της διακόσμησής σας και θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. 


Στη SOFA μπορείτε να βρείτε όσα έπιπλα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το καινούργιο σας σπίτι, ενώ με τη νέα μας υπηρεσία interior design μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαμορφώσετε το σπίτι σας.