Φέτος έχουμε ζήσει τα σπίτια μας πιο πολύ από ποτέ, και όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε να περνάμε πολύ χρόνο εντός τους, αφού τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται

Αυτό μάς δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε καλύτερα τη διαμόρφωση του χώρου μας, να επαναπροσδιορίσουμε την χωροταξία των επίπλων και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σε πρακτικό και διακοσμητικό επίπεδο ώστε το σπίτι μας να είναι ακριβώς όπως το θέλουμε.

Έρευνες που έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες έχουν καταδείξει πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, άλλαξε ο τρόπος που ζούμε το σπίτι, διαφοροποιήθηκαν οι καταναλωτικές μας συνήθειες, ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου βρήκε το χρόνο και τη διάθεση να εφαρμόσει αλλαγές στο σπίτι του.


Οι μικρές (και μεγάλες) παρεμβάσεις στο χώρο, είτε στην προσπάθεια μας να αξιοποιήσουμε καινούργια trends, είτε απλώς χάριν ανανέωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και τη διάθεση μας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας ακόμη και εν μέσω καραντίνας:


Απελευθερώστε χώρο

Μήπως το σπίτι σας είναι παραφορτωμένο; Ρίξτε μια προσεχτική ματιά στα ντουλάπια, τις ντουλάπες, τη βιβλιοθήκη ή το μπουφέ σας. Σκεφτείτε αν πραγματικά αξιοποιείτε όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα έπιπλα και «ξεφορτωθείτε» ό,τι δεν θέλετε πια. Ανακυκλώστε όσο περισσότερα μπορείτε ή δώστε τα σε άλλους ανθρώπους προκειμένου να πάρουν νέα ζωή. Η μέθοδος Μαρί Κοντό μπορεί να σάς φανεί πολύ χρήσιμη σε αυτό το βήμα. Η διαδικασία ξεκαθαρίσματος ανανεώνει την ενέργεια του χώρου και είναι μοναδικά χαλαρωτική.

Μετακινήστε τα έπιπλα

Η διαμόρφωση ενός χώρου προκύπτει από τις καθημερινές ανάγκες αλλά και το χρόνο που περνάμε σε αυτό. Μήπως το γραφείο σας δεν είναι σε βολικό σημείο; Μήπως η πολυθρόνα στο σαλόνι μπορεί να τοποθετηθεί σε καλύτερο μέρος; Πειραματιστείτε με μετακινήσεις, αλλάξτε θέση σε μικρά και μεγαλύτερα έπιπλα, αξιοποιήστε πλήρως διαθέσιμα σημεία μέσα στο σπίτι, επανεξετάστε τη θέση των διακοσμητικών αντικειμένων και δημιουργήστε γωνιές που αξίζουν μια φωτογραφία στο Instagram.
Ανανεώστε τα χρώματα

Ποτέ δεν είναι λάθος ένα φρεσκάρισμα στα χρώματα των τοίχων! Ταπετσαρίες, τεχνοτροπίες ή εξ αρχής νέα χρώματα θα δώσουν μια τεράστια νότα αλλαγής στο σπίτι σας και θα σάς φτιάξουν τη διάθεση αμέσως! Από την άλλη, αν θέλετε κάτι πιο light, μπορείτε να αλλάξετε τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια ή τα καλύμματα των καναπέδων σας, να αλλάξετε χαλιά, πατάκια ή κουρτίνες. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα τραπεζομάντηλα ή τις παπλωματοθήκες του κρεβατιού. Με καινούργια χρώματα θα δείτε αμέσως κάθε δωμάτιο να αλλάζει, να γίνεται πιο φωτεινό και να μοιάζει καινούργιο!


Αντικαταστήστε έπιπλα

Ίσως είναι προφανές, όμως το να αντικαταστήσετε ένα έπιπλο μπορεί να φέρει μεγαλύτερη αλλαγή στο σπίτι σας από όσο νομίζετε. Ένα καινούργιο τραπεζάκι καφέ ή μια καινούργια πολυθρόνα, για παράδειγμα, θα φρεσκάρει το σαλόνι και το συνολικό design του σπιτιού. Στη SOFA μπορείτε να βρείτε καναπέδες, πολυθρόνες, τραπεζαρίες, κρεβατοκάμαρες και ό,τι άλλο χρειάζεστε ώστε να ανακαινίσετε ή να ανανεώσετε το σπίτι σας και να το εμπλουτίσετε με ποιοτικά, ελληνικά έπιπλα.
Φέρτε ζωή μέσα στο σπίτι

Λένε πως οι κηπουροί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο και σίγουρα δεν είναι τυχαίο.
Στη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, όλοι ανακαλύψαμε την αξία του να έχεις φυτά εσωτερικού χώρου! Η χαρά του να ασχολείσαι με κάτι ζωντανό, να το φροντίζεις και να το βλέπεις να αναπτύσσεται είναι μοναδική. Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα δώσουν χρώμα στο σπίτι σας, θα το ομορφύνουν και θα βοηθήσουν σημαντικά στο να έχετε καλύτερη ψυχολογία μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε.


Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον ανανεώνουμε το σπίτι μας, αλλάζουμε την διάθεση μας!