Μπορεί να φαντάζεστε πως η Σκανδιναβία και η Ιαπωνία δεν έχουν τόσα κοινά μεταξύ τους, αλλά σε ό,τι αφορά το design είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζετε. Η αισθητική και των δύο χωρών εστιάζει στην απλότητα, τα φυσικά στοιχεία, την άνεση και δεν αποτελεί έκπληξη ο συνδυασμός τους για την δημιουργία του «Japandi».


Το «Japandi» είναι ένα υβριδικό στιλ διακόσμησης που έχει επιρροές από την σύγχρονη σκανδιναβική σχεδίαση, συνδυασμένη με την διαχρονική γιαπωνέζικη κομψότητα, δημιουργώντας ένα μοναδικό κράμα που αναδεικνύει τις καθαρές γραμμές, τα φωτεινά σπίτια και τα απαλά χρώματα.
Τα δύο μεγάλα στιλ διακόσμησης ενώσαν τα πιο δυνατά τους σημεία, την παραδοσιακή κομψότητα της Ιαπωνίας και την μοντέρνα- rustic διάθεση της Σκανδιναβίας καθώς και το κοινό τους στοιχείο, τη μινιμαλιστική διάθεση.
Αν δεν το έχετε συναντήσει ακόμα, μια βόλτα στα Instagram και Pinterest θα σας πείσει πως αποτελεί την μεγαλύτερη τάση των τελευταίων χρόνων


Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του «Japandi»:

Το «Japandi» στηρίζεται στην απλότητα και την λιτότητα που ταυτόχρονα είναι λειτουργική και πρακτική. Καθαρές γραμμές, φυσικά, βιώσιμα, υλικά, απαλά χρώματα και έντονες πινελιές που δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα, η μεγάλη αντίθεση των δύο τάσεων είναι το κλειδί στο να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα χρώματα στη σκανδιναβική διακόσμηση είναι πιο απαλά, με αδυναμία στο παστέλ, ενώ η γιαπωνέζική έχει φωτεινές αποχρώσεις - με προσθήκη μαύρου ή κόκκινου χρώματος. Αυτή η μεγάλη παλέτα χρωμάτων, από το απαλό παστέλ έως το έντονο κόκκινο, μπορεί να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.
Πιο απλά, σκεφτείτε έναν χώρο με ξύλινα έπιπλα, με καναπέδες σε ανοιχτό γκρι, καθαρές γραμμές, απαλούς χρωματισμούς, που αποπνέει άνεση και χαλαρότητα μαζί. Έναν χώρο, όχι πολύ φορτωμένο, αλλά ταυτόχρονα ζεστό και οικείο, ισορροπημένο.


Πώς να δημιουργήσετε στο χώρο σας Japandi διάθεση:


Xρωματική Αντίθεση

Τα σκανδιναβικά χρώματα είναι συνήθως ανοιχτά γκρι στα έπιπλα, με φωτεινές, παστέλ λεπτομέρειες που δίνουν ζωή και ρυθμό σε κάθε χώρο. Από την άλλη το ιαπωνικό στιλ προτιμά πιο αυστηρά γκρι και μαύρα χρώματα με ρομαντικές πινελιές. Ο συνδυασμός τους θα δημιουργήσει το «Japandi». Δηλαδή, για παράδειγμα, λευκοί τοίχοι με ανοιχτόχρωμα έπιπλα και μαύρες λεπτομέρειες σε μικροαντικείμενα. Με την προσθήκη φυτών θα ενισχύσετε το αποτέλεσμα και θα δώσετε φυσική αίσθηση στο χώρο.
       

Έπιπλα σε διαφορετικές γραμμές

Στο σκανδιναβικό και τα ιαπωνικό στιλ διακόσμησης, τα έπιπλα χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές και πρακτικότητα. Η διαφορά τους είναι πως τα σκανδιναβικά είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμα. Επιλέξτε και συνδυάσετε για το χώρο σας, ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα έπιπλα που θα δημιουργήσουν μεγάλη αντίθεση και θα δώσουν στο σπίτι σας «Japandi» διάθεση.
Οβάλ τραπεζαρία Adele
       

Αξεσουάρ

Στο «Japandi» στιλ, είναι απαραίτητο να υπάρχουν αξεσουάρ που θα ξεχωρίζουν και θα ενισχύουν το συνολικό ύφος. Για παράδειγμα φυτά ή διακοσμητικά από πέτρα, ξύλο ή και μέταλλο που δεν περνάνε απαρατήρητα είναι η καλύτερη επιλογή σας.       


Διακοσμητικό Σκάκι δείτε το εδώ
Στη Sofa μπορείτε να βρείτε έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε στιλ διακόσμησης και να δημιουργήσετε τον χώρο των ονείρων σας.