Αν έχετε αγοράσει ποτέ ένα έπιπλο αντίκα ή αν έχετε ένα οικογενειακό κειμήλιο σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί αν ταιριάζει με το σπίτι σας. 


Παρότι τα παλιά έπιπλα, σε συνδυασμό με μοντέρνα κομμάτια, δημιουργούν ένα μοναδικό κλίμα σε κάθε σπίτι, θέλει προσπάθεια προκειμένου να πετύχετε ένα άρτιο κι ισορροπημένο αποτέλεσμα. Τα δωμάτια στα οποία υπάρχουν παλαιότερα έπιπλα μαζί με πιο νέα, λένε την ιστορία του σπιτιού, περιγράφουν την εξέλιξή του μέσα στην πάροδο του χρόνου, ενώ αν πρόκειται για έπιπλα που ανήκουν στην οικογένεια αποτελούν και σημείο αναφοράς των ανθρώπων της.


Στα σύγχρονα σπίτια συναντάμε συχνά την ανάμειξη του παλιού με το καινούργιο, είναι ένας συνδυασμός που αληθινά αξίζει, αλλά πρέπει να έχετε μερικά πράγματα υπόψιν σας, ώστε το design που θα προκύψει να σας αποζημιώσει:


Όλα είναι θέμα ισορροπίας 

Όταν μπλέκουμε διαφορετικά στιλ ο βασικός κανόνας είναι να υπάρχει ισορροπία. Θέλουμε έναν χώρο που να έχει δημιουργηθεί αβίαστα, να «λέει» μία ιστορία και να μη φαίνεται μπερδεμένος ή υπερβολικός από άποψη ύφους. Για παράδειγμα, αν βάλετε έναν μεγάλο και ιδιαίτερο πολυέλαιο, τα υπόλοιπα φωτιστικά του χώρου καλύτερα να είναι πιο απλά ώστε να μην υπάρχει δημιουργική φασαρία και να μη ζαλίζετε όποιος μπαίνει στο δωμάτιο. 


Χρωματική αρμονία 

Σε ένα δωμάτιο που θέλουμε να πετύχουμε τον συνδυασμό του παλιού με το καινούργιο, πρέπει να προσέξουμε πολύ τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. 2-4 χρώματα σε έπιπλα, τοίχους και αξεσουάρ είναι υπεραρκετά για να βγει ένα ήρεμο αποτέλεσμα και όχι κάτι που θα κουράζει τα μάτια. Προτιμήστε απαλές αποχρώσεις στα μικρότερα έπιπλα και διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να μην είναι φλύαρο το αποτέλεσμα.  Αντίκες που ταιριάζουν με όλα

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να ενταχθούν σε κάθε είδος κι ύφος διακόσμησης. Για παράδειγμα ένα χαλί Περσίας δεν μπορεί ποτέ να είναι λάθος. Η κλασική ύφανση κι η ποιότητά του, θα προσφέρει μία μοναδική ζεστασιά σε κάθε χώρο και θα γίνει κομμάτι του συνόλου ανεμπόδιστα. Αντίστοιχα, ένα παραδοσιακό χαλί μπορεί να δημιουργήσει μία ευχάριστη αντίθεση συνδυαστικά με μοντέρνα έπιπλα. Η ουσία βρίσκεται στις λεπτομέρειες

Ένα παλιό οικογενειακό έπιπλο αντίκα, όπως μία ξύλινη τραπεζαρία θα αναδειχθεί μοναδικά με σύγχρονα κηροπήγια ή ένα minimal πήλινο set πιάτων. Αντίστοιχα τα παλιά κηροπήγια μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα ένα πιο μοντέρνο τραπέζι ανεξάρτητα από το σχέδιο του. Επιδιόρθωση και συντήρηση 

Ένας πολύ καλός τρόπος να εντάξετε παλαιότερα έπιπλα μέσα στο σπίτι είναι να τα συντηρείτε όσο συχνά χρειάζεται,  να τα επιδιορθώσετε σε περίπτωση φθοράς ή να τους δώσετε ένα φρέσκο look. Μία παλιά γερή, ξύλινη πολυθρόνα με λουστράρισμα, καινούργια μαξιλάρια και καινούργιο ύφασμα, μπορεί να φαίνεται σαν να την αγοράσατε μόλις! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα παλιά έπιπλα έχουν μεγάλη αξία και διαχρονική ομορφιά. Βρείτε εκείνα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα, στις ανάγκες και στο ύφος του σπιτιού σας. Με τις κατάλληλες κινήσεις θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό χώρο που όλοι θα θαυμάζουν.