Ο κόσμος που ζούμε είναι ταχύρυθμος και συχνά θορυβώδης. Σε αυτή τη καθημερινότητα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από λίγες στιγμές ησυχίας και χαλάρωσης και μάλιστα σε ένα μέρος που έχουμε δημιουργήσει αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Ένα σημείο μέσα στο σπίτι όπου μπορείς να απομονωθείς από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια δική σου γωνιά να «κρυφτείς» και να απολαύσεις μερικές ώρες ηρεμίας και γαλήνης μακριά από την περίπλοκη καθημερινότητα.

Για τους περισσότερους από εμάς το 2020 ήταν μια χρονιά που επανεκτιμήσαμε το σπίτι μας, το οποίο έγινε από τάξη μαθημάτων μέχρι γραφείο, προσαρμόσαμε εκ νέου τους χώρους του και ήρθαμε σε επαφή με την σημαντικότητα της μερικής απομόνωσης.

Η γωνιά διαβάσματος (reading nook) είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο λόγω των αντικειμένων που περιέχει, αλλά επειδή δείχνει σε μεγάλο βαθμό, τι σημαίνει για εμάς ανάγνωση, πώς χαλαρώνουμε, με ποιο τρόπο επιλέγουμε να την κάνουμε και παράλληλα λέει στους υπόλοιπους μια ακόμη ιστορία για εμάς.

Το reading nook είναι το ησυχαστήριο μας και αυτά είναι τα συστατικά για να γίνει τέλειο:


1. Η πολυθρόνα

Ο θρόνος σας, το βασικό στοιχείο της ώρας διαβάσματος. Επιλέξτε μια πολυθρόνα αναπαυτική και πρακτική. Μία πολυθρόνα που θα είναι απολύτως συμβατή με το προσωπικό σας στιλ αλλά και με το χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε στη γωνιά διαβάσματός σας. Βρείτε εδώ την τέλεια πολυθρόνα για διάβασμα.2. Το φωτιστικό

Προτιμήστε ένα φωτιστικό που να ταιριάζει με τη γωνιά που θέλετε να δημιουργήσετε , ώστε το σύνολο να είναι αρμονικό, και επιλέξτε μία λάμπα που θα κάνει το διάβασμα ξεκούραστο και θα προσφέρει επιπλέον ζεστασιά στη γωνιά σας. Το φως, φυσικό ή τεχνητό, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά τώρα που οι μέρες είναι μικρότερες και ενίοτε μουντές.
3. Η βιβλιοθήκη

Mια βιβλιοθήκη κοντά ή δίπλα στη γωνιά διαβάσματος είναι το όνειρο κάθε βιβλιοφάγου. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πιο μικρή ή μια βιβλιοθήκη που να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο. Οι επιλογές είναι πολλές. Άλλωστε οι βιβλιοθήκες είναι πάντοτε ένα στοιχείο πολύ σημαντικό μέσα σε κάθε σπίτι, αφού από τα βιβλία που υπάρχουν σε αυτές μπορείς να καταλάβεις πολλά για έναν άνθρωπο,  δίνουν βάθος στο συνολικό design και ομορφαίνουν με αξεπέραστο τρόπο τα σπίτια μας. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια βιβλιοθήκη που να ταιριάζει στο δικό σας γούστο.
4. Το βοηθητικό τραπεζάκι

Το διάβασμα δεν γίνεται μόνο του. Καφές ή τσάι, αλλά ακόμα και ένα ποτήρι νερό σίγουρα θα σας

χρειαστούν όσο διαβάζετε. Αν η ώρα του διαβάσματος είναι πολύ σημαντική για εσάς μπορεί να τη συνοδεύσετε και με κάποιο σνακ. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε χώρο να ακουμπήσετε όλα τα παραπάνω. Ένα βοηθητικό τραπεζάκι μπορεί να φανεί χρήσιμο και αν θέλετε να βάλετε ένα βάζο με λουλούδια ή κάποια διακοσμητική πινελιά.5. Τα αξεσουάρ

Oι τελικές λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά. Κεριά, ριχτάρια, μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμη και κάποιο φυτό θα προσθέσουν στιλ στη γωνιά διαβάσματος που έχετε δημιουργήσει! Να θυμάστε πως χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο και το μπλε βοηθούν σημαντικά στη συγκέντρωση.  Στόχος είναι η δημιουργία μιας γωνιάς που να εμπεριέχει το στοιχείο της θαλπωρής και της ζεστασιάς, επομένως οτιδήποτε σας θυμίζει αυτό μπορείτε να το προσθέσετε.


Bρείτε τα έπιπλα που θα χρειαστείτε στη SOFA για να δημιουργήσετε την ιδανική γωνιά διαβάσματος, φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα και αφεθείτε στη συντροφιά ενός βιβλίου.