Μετά το τέλος των διακοπών μπαίνουμε σε διάθεση επαναπροσδιορισμού και προγραμματισμού, ενώ το φθινόπωρο που όλο και μάς πλησιάζει, είναι η περίοδος που προετοιμάζουμε τα σπίτια μας για τον επικείμενο χειμώνα.


Φέτος το φθινόπωρο, μας βρίσκει επιφυλακτικούς, λίγους μόλις μήνες μετά την παγκόσμια καραντίνα και την πανδημία που επηρέασε όχι μόνο τις ζωές όλων μας, αλλά και τον τρόπο που ζούμε το σπίτι μας.


Ο κόσμος μας άλλαξε σε λίγους μήνες και μαζί του αλλάζουμε εμείς, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες μας. Κάποια πράγματα βεβαίως παραμένουν σταθερά, όπως η αγάπη μας στο interior design, αλλά προσαρμόζονται στην πραγματικότητα, όπως οι τάσεις σε ό,τι αφορά την διακόσμηση των σπιτιών για το φθινόπωρο/χειμώνα 2020, οι οποίες μας προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας και ανανέωσης.


Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η φύση αρχίζει να χάνει τη ζωντάνια της, τα φύλλα στα δέντρα γίνονται κόκκινα, κίτρινα και καφέ δίνοντας τον τόνο της εποχής. Οι ζακέτες αρχίζουν να κάνουν την επανεμφάνισή τους και η μέρα σταδιακά μικραίνει.
Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, το σπίτι να αποτελεί το καταφύγιο μας. Ο τόπος που αισθανόμαστε ασφαλείς και ήρεμοι. Οι φετινές τάσεις, στη διακόσμηση σπιτιών, αυτό αντικατροπτίζουν. Σπίτια που τα ζούμε, τα χαιρόμαστε. Χώροι άνετοι με πρακτικά και λειτουργικά έπιπλα, χρώματα και σχέδια που μας ξεκουράζουν και μας ηρεμούν.
To μπλε ήρθε για να μείνει

Το μπλε είναι ένα χρώμα που μας απασχόλησε από την αρχή του 2020 και όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Το κλασικό μπλε που ονομάστηκε χρώμα της χρονιάς από την Pantone τον Ιανουάριο και εξελίχτηκε σε απόλυτη τάση το επόμενο διάστημα, αφού πλέον βλέπουμε διάφορους τόνους του μπλε, να πρωταγωνιστούν σε τοίχους, έπιπλα και μικροαντικείμενα.Βάθος στο στιλ

Μαξιλάρια, ριχτάρια, μπλεγμένα αντικείμενα διαφορετικών χρωμάτων και σχέδια φαινομενικά αντίθετα που δημιουργούν μοναδικούς συνδυασμούς. Όλα έχουν να κάνουν με την ύφη και την δημιουργία βάθους στο διακοσμητικό στιλ ενός σπιτιού. Μπλέκοντας γραμμές και σχέδια δημιουργούμε ζεστά και φιλικά δωμάτια.Ζεστές γωνιές

Αναπαυτικές πολυθρόνες, μικρά τραπεζάκια, σημεία που μπορείς να χαλαρώσεις ή ακόμη και να απομονωθείς από την υπόλοιπη οικογένεια ή τους συγκατοίκους σου. Αν κάτι μας δίδαξε η καραντίνα είναι πως κάθε χώρος του σπιτιού για να μπορεί να αξιοποιηθεί πρέπει να χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα και λειτουργικότητα. Οι ζεστές γωνιές έχουν αναδειχθεί σε τάση για τα σπίτια, αφήνοντας πίσω τους minimal άδειους διαδρόμους και τα ελαφρώς επιπλωμένα δωμάτια. Δημιουργείστε χώρους που μπορούν να σας προσφέρουν χαλάρωση κάθε ώρα της ημέρας.

Αρώματα σπιτιού

H πανδημία απογείωσε την χρήση αρωματικών χώρου. Από DIY συνταγές, μέχρι έτοιμα προϊόντα, τα αρώματα σπιτιού έχουν αποκτήσει νέα βαρύτητα αφού περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ στο σπίτι και θέλουμε ένα άρωμα που να συνάδει με την φιλοσοφία ζωής μας αλλά και με τον χαρακτήρα του σπιτιού. Αρώματα που εκπέμπουν ζεστασία, αρώματα της φύσης αλλά και αίσθηση καθαριότητας είναι εκείνα που κυριαρχούν.

Mπαρ στο σπίτι

Όχι δεν εννοούμε την τάση που υπήρχε στις αρχές της δεκαετίας του '90 για κανονικό μπαρ με πάγκο και σκαμπό μέσα στο σαλόνι. Μιλάμε για mini-bar, ένα δίσκο με ρόδες, ένα έπιπλο που μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις, όπως ένας μπουφές, που φιλοξενεί τα ποτήρια και πιάτα μας, και ταυτόχρονα είναι και το σημείο που φτιάχνουμε τα ποτά και τα κοκτέιλ μας. Μπορεί τα μέτρα προστασίας να είναι πιο χαλαρά τη δεδομένη στιγμή, όμως οι αποστάσεις (social distancing) είναι κάτι που περιορίζει τις εξόδους. Γιατί να μην φέρουμε την ασφαλή διασκέδαση στο σπίτι μας;Στη SOFA πιστεύουμε πως το καλό design δεν παλιώνει ποτέ. Με αυτή την λογική δημιουργούμε μοναδικά χειροποίητα έπιπλα για κάθε γούστο και κάθε σπίτι. Σε έναν ασταθή κόσμο, επενδύουμε σε εξαιρετικές πρώτες ύλες και δημιουργούμε έπιπλα που θα δώσουν χαρά στο σπίτι σας.