Ιt’s the most wonderful time of the year! Τα φετινά Χριστούγεννα τα περιμέναμε όλοι πώς και πώς και είμαστε ενθουσιασμένοι που πλησιάζουν.Φέτος ήταν μια χρονιά που μάς δόθηκε το πλεονέκτημα του ελεύθερου χρόνου, ενός μεγάλου διαλείμματος από την πραγματικότητα, και βιώσαμε μια εμπειρία που θύμιζε βαθιά ανάσα.Τα προηγούμενα χρόνια τα Χριστούγεννα, ερχόντουσαν και φεύγαν τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν το καταλαβαίναμε, ενώ φέτος είναι μια χρονιά που θα τα απολαύσουμε πιο ουσιαστικά. Πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου στόλισε πιο νωρίς από ο,τι συνήθως και αυτό γιατί είχε ανάγκη την μαγεία των γιορτών. Βρισκόμαστε στο σπίτι και ως εκ τούτου το ζούμε καλύτερα!Το άγχος να προλάβουμε να χωρέσουμε τα πάντα σε μια ημέρα, να στολίσουμε βιαστικά, να ξεχυθούμε στους δρόμους θυμίζει μακρινή ανάμνηση. Ίσως για πρώτη φορά, μετά από καιρό, απολαμβάνουμε τα σπίτια μας στολισμένα, φοράμε τις πιο άνετες φόρμες και πιτζάμες, ανάβουμε τα τζάκια μας και χαιρόμαστε, μαζί με τους αγαπημένους μας, αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε την πιο όμορφη περίοδο της χρονιάς.


Εφόσον είμαστε σπίτι μας και ασφαλείς, ποιος μας εμποδίζει να απολαύσουμε τα πιο ήσυχα, τα πιο γεμάτα Χριστούγεννα; Δε χρειάζονται πολλά πράγματα για να γίνουν μαγικές οι γιορτές, το πιο σημαντικό συστατικό είναι η αγάπη και αυτή θα μοιραστούμε ακόμη μία φορά!
Μικρά Tips για να δώσετε εορταστικό χαρακτήρα στο σπίτι σαςΤο κλειδί για έναν υπέροχο και ζεστό χειμώνα, του οποίου το highlight είναι οι γιορτές, είναι η μετατροπή του σπιτιού σε σημείο θαλπωρής.


  • Τα χαλιά, τα διακοσμητικά ριχτάρια ή κουβερτάκια, οι χειμερινές κουρτίνες, και τα χειμωνιάτικα φυτά εσωτερικού χώρου (όπως τα αλεξανδρινά ή τα έλατα) δίνουν χαρακτήρα στη διακόσμηση και βάθος στο χειμωνιάτικο design. Στοιχεία, όπως το ρόδι φέρνουν αναμνήσεις από έθιμα και παραδόσεις, ενώ τα κουκουνάρια θυμίζουν τις ημέρες που κάναμε εκδρομές χωρίς μάσκες και περιορισμούς.
  • Μπορεί να ζούμε σε μια χώρα που έχει πολύ ήλιο, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, όμως οι μέρες που διανύουμε είναι όλο και μικρότερες, και όλο και πιο κρύες, μέχρι την 21 του Δεκέμβρη, όπου συναντάμε το χειμερινό ηλιοστάσιο και την πιο μεγάλη νύχτα της χρονιάς. Το φως και η ζεστασιά από το τζάκι ενθουσιάζουν τους πάντες και ομορφαίνουν με αξεπέραστο τρόπο τη ζωή εντός του σπιτιού.
  • Παράλληλα, ο φωτισμός, και ειδικά εκείνος που είναι ζεστός και ατμοσφαιρικός, είναι βασικό συστατικό για τη χειμωνιάτικη και εορταστική ατμόσφαιρα. Παράλληλα τα κεριά, με το απαλό φως τους, ενισχύουν την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.
  • Στολίστε το τραπέζι σας εορταστικά. Συγκεντρώστε όλα τα γλυκά και διακοσμητικά που έχετε στην τραπεζαρία σας και μετατρέψτε την στην καρδιά της γιορτής. Δεν χρειάζεται να έχετε μόνο καινούργια διακοσμητικά. Στολίστε οικογενειακά και vintage αντικείμενα και μοιραστείτε τις ιστορίες τους με τα μέλη της οικογένειάς σας.
  • Τα Χριστούγεννα, η πιο όμορφη και διαδεδομένη ιστορία της ανθρωπότητας, έχει ως βάση την ελπίδα και αυτή έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ! Ελπίδα για καλύτερες ημέρες. Την ουσία δε των γιορτών, δεν τη συναντάμε στην υπερβολή, αλλά στην απλότητα και τη ζεστασιά που μπορούν να προσφέρουν τα πιο απλά, εποχικά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, τα κάστανα, οι κολοκύθες και οι υπόλοιποι καρποί του χειμώνα.
  • Τις ημέρες των γιορτών φτιάξτε ζεστά ροφήματα, χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά αρώματα των ημερών, όπως το μοσχοκάρυδο και τα εσπεριδοειδή, για εσάς, τους καλεσμένους και την οικογένειά σας -ποιος αντιστέκεται σε μια ζεστή σοκολάτα άλλωστε;- ή ένα εορταστικό ποτό για να συνοδεύσετε αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες και επιτραπέζια παιχνίδια.    Ο χειμώνας που μόλις ξεκίνησε, και τα Χριστούγεννα, θα είναι σίγουρα διαφορετικά και κλείνουν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως μπορούμε να τα απολαύσουμε στο μέγιστο, με στιγμές γεμάτες μαγεία και ομορφιά, στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού μας, αγκαλιά με τους δικούς μας ανθρώπους.    Από όλους εμάς στη SOFA, ευχές για όμορφα Χριστούγεννα και μία καλύτερη νέα χρονιά!