Τι χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο; Θετική σκέψη! Με αυτή τη λογική το Ινστιτούτο Pantone αποφάσισε να «ορίσει» δύο χρώματα για το 2021 που βρίσκεται μπροστά μας.

Τα δύο χρώματα, για τη νέα χρονιά, είναι το Vibrant Yellow Illuminating (έντονο κίτρινο) που φέρνει στο μυαλό τον ήλιο του καλοκαιριού και το Ultimate Gray (απόλυτο γκρι) που θυμίζει τη σταθερότητα των κτιρίων. Δύο χρώματα χαράς και δύναμης.

Συνήθως το Ινστιτούτο Pantone ορίζει μια απόχρωση, ως χρώμα της χρονιάς, πέρυσι ήταν το κλασικό μπλε, αλλά φέτος που ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά ακολούθησαν διαφορετική διαδικασία παρότι ο στόχος παρέμεινε ο ίδιος. Να επιλεχθεί ένα χρώμα που θα χαρακτηρίζει την κουλτούρα και τη διάθεση που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρo του Pantone Color Institute «Είναι ένας συνδυασμός που προωθεί το σθένος, την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη θετικότητα που χρειαζόμαστε καθώς προχωράμε μπροστά». 

Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου, συμβολίζει τη χαρά, σχετίζεται με τη δημιουργία, την πνευματικότητα και τη δόξα. Το έντονο κίτρινο, προκαλεί μοναδικές αντιθέσεις, μέσα σε κάθε χώρο, ενώ η χρήση του δίνει μια pop νότα σε κάθε διακοσμητικό ύφος.

Από την άλλη, το γκρι αντιπροσωπεύει την ουδερετότητα και την ισορροπία. Σκεφτείτε το σκανδιναβικό design και τη φιλοσοφία του Hygge, που αμφότερα χρησιμοποιούν πολύ το γκρι χρώμα, προκειμένου να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από ηρεμία και τόνωση. Ο συνδυασμός δε των δύο χρωμάτων, είναι μια δυναμική απόφαση, αφού μπορεί να χαρίσει μοναδικό, ισορροπημένο αποτέλεσμα σε κάθε σπίτι και να συμβάλλει σημαντικά στη διάθεση που έχετε όταν βρίσκεστε στον προσωπικό σας χώρο.

Το έντονο του κίτρινου έρχεται σε αρμονία με την ψυχρότητα του γκρι και το αποτέλεσμα απογειώνεται! Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να εντάξετε το κίτρινο και το γκρι με έπιπλα SOFA στο σπίτι σας:Πολυθρόνα κουνιστή & περιστρεφόμενη Summer βρείτε τη εδώ.


Πολυθρόνα Αίγλη Βρείτε τη εδώ.Γωνιακός καναπές Mambo Bρείτε τον εδώ.


(Φωτογραφίες Sofa.gr  & Pantone)