Στα υπνοδωμάτια μας παρατηρείται συχνά το εξής φαινόμενο. Φορτώνουμε τις ντουλάπες και τα ντουλάπια, με ρούχα και πράγματα, αλλά υπάρχουν δεκάδες αντικείμενα, για τα οποία δεν έχουμε βρει την κατάλληλη θέση μέσα στο σπίτι, τα οποία καταλήγουν απλωμένα πλάι στο κρεβάτι μας.Βιβλία, περιοδικά, μικροαντικείμενα σωρεύονται στο κομοδίνο μας το οποίο συχνά μετατρέπεται σε μικρή αποθήκη. Aν όμως θέλουμε η κρεβατοκάμαρά μας να είναι το ησυχαστήριο μας, το δωμάτιο που μπαίνουμε για να χαλαρώσουμε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε.Η οργάνωση και η πρακτικότητα, σε όλο το σπίτι, αλλά ειδικά στο υπνοδωμάτιο, είναι εκείνη που βοηθάει ώστε ένας χώρος να μάς χαρίζει απόλαυση, ηρεμία και ξεκούραση. Κάτι που ένας ακατάστατος και φορτωμένος χώρος δεν θα μπορέσει ποτέ να μάς προσφέρει.  Κάθε κρεβάτι αξίζει ένα όμορφο και χρηστικό κομοδίνο (ή και δύο) και κάθε κομοδίνο χρειάζεται να είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα που θα κάνουν την παραμονή σας στην κρεβατοκάμαρα πιο άνετη και πιο απολαυστική.Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση του κομοδίνου επηρεάζει τόσο τη διάθεσή μας όσο και τη συνολική εμπειρία που έχουμε μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Αφού λοιπόν αδειάσετε όσα φορτώνουν το κομοδίνο ή το πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι σας -ίσως η μέθοδος Μαρί Κοντό να σας φανεί χρήσιμη σε αυτό το στάδιο- διαβάστε παρακάτω όσα χρειάζεστε για ένα όμορφο, στιλάτο και πρακτικό κομοδίνο.  Παρότι μπορεί να μην έχετε όσα θα αναφέρουμε παρακάτω, πέραν της αισθητικής αξίας, θα καταλάβετε την σημαντικότητα της σωστής οργάνωσης του κομοδίνου, αρκεί να σκεφτείτε πόσο δυσάρεστο είναι να πρέπει να αφήσεις το ζεστό κρεβάτι για να φέρεις κάποιο αντικείμενο και πόσο πιο εύκολη θα γίνει η νυχτερινή ζωή σας αν οργανώσετε σωστά το κομοδίνο σας.

1. Απαλός φωτισμός

Το φως σε όλους τους χώρους του σπιτιού είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά στο κρεβάτι όπου μπορεί να θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, είναι καλό να επιλέξετε ένα φωτιστικό της αρεσκείας σας, αλλά με μια λάμπα απαλού φωτισμού ώστε να μην κουράζει τα μάτια σας και σε περίπτωση που σας πάρει ο ύπνος να μη σας προκαλέσει πονοκέφαλο.

2.  Βιβλία ή περιοδικά


Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, δεν πρέπει να λείπει ένα βιβλίο ή περιοδικό από το κομοδίνο σας. Λίγες σελίδες πριν κοιμηθούμε χαλαρώνουν τον εγκέφαλο και το σώμα, ενώ το τέλειο πρωινό χουζούρι μπορεί να γίνει με κάτι που διαβάζεις και όχι με το κινητό.3. Φυτά ή λουλούδια

Αποξηραμένα ή φρέσκα, γλαστράκι ή βάζο, το πράσινο στοιχείο δεν πρέπει να απουσιάζει από το κομοδίνο σας. Τα φυτά δίνουν cozy vibes σε κάθε χώρο, ομορφαίνουν τα δωμάτια και μάς φτιάχνουν το κέφι ακόμη και αν δεν το παρατηρούμε πάντοτε. Τι να προσέξετε: Eπιλέξτε φυτό που δεν τραβάει πολύ οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.4. Φωτογραφίες

Το κομοδίνο είναι το ιδανικό σημείο για να βάλετε τις φωτογραφίες του αγαπημένου σας κατοικίδιου ή ενός πολύ ιδιαίτερου προσώπου της ζωής σας. Τι πιο όμορφο απ’το να ξυπνάς και να βλέπεις τα πρόσωπα όσων αγαπάς!


5. Αρωματικό χώρου ή αρωματικό κερί

Στο δωμάτιο μπαίνουμε για να χαλαρώσουμε, να ξεκουράσουμε το σώμα και το πνεύμα μας. Ένα χαλαρωτικό αρωματικό χώρου ή κερί ταιριάζει σε κάθε κομοδίνο, δημιουργεί βάθος στο στιλ που έχετε επιλέξει διατηρεί φρέσκο τον αέρα στο υπνοδωμάτιο σας.

Τέλος, ανάλογα με το σχέδιο και το μέγεθος που θα επιλέξετε, οργανώστε σωστά τα κομοδίνα σας, ώστε να έχει απαραίτητα πράγματα, όπως χαρτομάντιλα ή κάποιο φάρμακο που λαμβάνετε, ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεστε κάθε τρεις και λίγο από το κρεβάτι. Το κομοδίνο δεν είναι ένα έπιπλο για να ακουμπάμε το κινητό μας, μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα! Φτιάξε στη SOFA την κρεβατοκάμαρα των πιο ξεκούραστων και ήρεμων ονείρων.