Το 2021, το Ινστιτούτο Pantone, εξέπληξε τους πάντες επιλέγοντας δύο χρώματα, το Ultimate Gray και το Illuminating Yellow, δηλαδή το απαλό γκρι και το φωτεινό παστέλ κίτρινο και μας έδωσε ατελείωτη έμπνευση! Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που το χρώμα που επιλέχθηκε δεν προέρχεται από τον κατάλογο της Pantone αλλά κατασκευάστηκε εκ νέου! Με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται μια διάθεση αλλαγής. 


Το χρώμα του 2022 θα είναι το Very Peri! Μια απόχρωση του μωβ που συνδυάζει τη σταθερή ηρεμία του μπλε, συνδυασμένη με μια ενεργητική έγχυση κόκκινου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. 

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα νέο όραμα για τον κόσμο», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.


Σύμφωνα με την εταιρεία, τις χρωματικές παλέτες της οποίας χρησιμοποιούν όλοι οι γραφίστες και σχεδιαστές, και επηρεάζει κάθε χρόνο τις χρωματικές τάσεις που βλέπουμε από τη μόδα μέχρι το packaging προϊόντων, το χρώμα «παντρεύει» το παραδοσιακό μπλε με την «ενέργεια και τον ενθουσιασμό» που εκπέμπει το κόκκινο. 


«Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο με πρωτοφανείς αλλαγές, το Pantone 17-3938 Very Peri έχει μια φωτεινή διάθεση και μια δυναμική παρουσία που προωθεί τη δημιουργική έκφραση».


Σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το Very Peri, εισάγει μια αίσθηση παιχνιδιάρικης φρεσκάδας που ζωντανεύει κάθε σπίτι. Το νέο χρώμα είναι μία ευέλικτη απόχρωση που αναζωογονεί το δημιουργικό μας πνεύμα και ταιριάζει σε μια σειρά από διαφορετικά υλικά, υφές, σχέδια, παρέχοντας ένα έντονο χρώμα σε κάθε σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοίχους, έπιπλα και αντικείμενα. 


Αν λοιπόν ψάχνετε ένα νέο χρώμα να προσθέσετε στο σπίτι σας, τότε η συγκεκριμένη απόχρωση ή παρεμφερείς αποχρώσεις του μωβ, αποτελούν την ιδανική λύση για τη νέα χρονιά.  Mη φοβηθείτε να επιλέξετε βαφή τοίχου, ταπετσαρία, ύφασμα ή αντικείμενα στη συγκεκριμένη απόχρωση, επειδή είναι έντονη. Αντίθετα, σας προτείνουμε να το τολμήσετε και να το εντάξετε στο σπίτι σας, καθώς θα φέρει έναν ασύγκριτο αέρα ανανέωσης. 

Πολυθρόνα Calm 
Ευχόμαστε να είναι το 2022 γεμάτο θάρρος & δημιουργικότητα! 

(Φωτογραφίες από το επίσημο site & τα social media της Pantone)