Στην εκπνοή κάθε έτους, η παγκόσμια ειδησεογραφία πλημμυρίζει με λίστες για παντός είδους «καλύτερα του χρονιάς», ενώ όλοι κάνουμε προβλέψεις για τις τάσεις της επόμενης χρονιάς. 


Όπως κάθε χρόνο, γιορτές χωρίς το νέο χρώμα από το Ινστιτούτου Pantone δε γίνονται! Φέτος, η διάσημη εταιρεία χρωμάτων ανακοίνωσε ακόμα πιο νωρίς την απόχρωση που επιλέγει να συνδυάσει με το 2023, αφού η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει μετατραπεί σε social media event και προκαλεί πολλές συζητήσεις. Φέτος κυρίως αρνητικές, αφού το χρώμα δεν ξετρέλανε το κοινό. 


Για τη νέα χρονιά, διάλεξε ένα χρώμα γνωστό, σε συγκεκριμένη απόχρωση, που όμως το έχουμε δει σε πολλές πασαρέλες τους προηγούμενους μήνες. Το χρώμα της χρονιάς για την Pantone, είναι το Viva Magenta 18-1750. Μια απόχρωση, ανάμεσα σε κόκκινο και μπλε, που αισθάνεσαι πως δονείται από ζωντάνια και ρυθμό! 


Το Viva Magenta έχει τις ρίζες του στη φύση, προέρχεται από την οικογένεια του κόκκινου και εκφράζει ένα νέο σήμα δύναμης. Γενναίο και ατρόμητο, ένα παλλόμενο χρώμα του οποίου η πληθωρικότητα εκφράζει μια χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση, αντίθετα με όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και κάπως απαραίτητη για να μπούμε στο 2023. 


Σύμφωνα με την Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Ινστιτούτου «Σε αυτή την εποχή της τεχνολογίας, αναζητούμε έμπνευση από τη φύση και την πραγματική ζωή. Το PANTONE 18-1750 Viva Magenta προέρχεται από την οικογένεια των κόκκινων χρωμάτων και είναι εμπνευσμένο από το κόκκινο της κοχενίλης, μια από τις πιο πολύτιμες βαφές, που ανήκουν στην οικογένεια των φυσικών χρωστικών, καθώς και μια από τις λαμπρές που έχει γνωρίσει ο κόσμος.


Με ρίζες στο αρχέγονο, το PANTONE 18-1750 Viva Magenta μας συνδέει με την αρχή των πάντων, γαλβανίζει το πνεύμα μας και βοηθάει να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη.»Για την ιστορία, να θυμήσουμε πως για το 2022, το χρώμα ήταν το Very Peri -μια απόχρωση του μωβ που συνδυάζει τη σταθερή ηρεμία του μπλε, συνδυασμένη με μια ενεργητική έγχυση κόκκινου- δεν προερχόταν από τον κατάλογο της Pantone αλλά κατασκευάστηκε εκ νέου! Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2021, το Ινστιτούτο Pantone, εξέπληξε τους πάντες επιλέγοντας δύο χρώματα, το Ultimate Gray και το Illuminating Yellow


Αν θέλετε να φέρετε στον χώρο σας το Viva Magenta, φανταστείτε αντικείμενα με αποχρώσεις που να θυμίζουν εκείνη του παντζαριού, του κόκκινου κρασιού, του δαμάσκηνου ή του σμέουρου, αφού στη σύνθεσή του έχει κάτι από κόκκινο, μπλε και μωβ. Οι επιλογές είναι πολλές και συναρπαστικές! 
Προτάσεις κοντά στο χρώμα της χρονιάς: 
Πολυθρόνα ONAR plus

Στη SOFA μπορούμε να προσαρμόσουμε τον καναπέ ή την πολυθρόνα της επιλογής σας σε όποια απόχρωση και ύφασμα θέλετε ώστε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα! {Φωτογραφίες από το επίσημο site της Pantone}