Ίσως είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που όλοι περιμέναμε την άνοιξη (και το καλοκαίρι) πώς και πώς. Ο χειμώνας ήταν πολύ μεγάλος στη χώρα μας, αυτό είναι γεγονός, ενώ ακόμα και σήμερα ο καιρός είναι πολύ ασταθής. 


Παρόλα αυτά η άνοιξη, και ειδικά ο Μάιος που είναι το προεόρτιο του καλοκαιριού, μάς προετοιμάζει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, για πιο φωτεινές ημέρες! Τώρα λοιπόν που βρισκόμαστε στον πιο ανοιξιάτικο μήνα της χρονιάς είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσουμε το χώρο μας, να προσθέσουμε λουλουδένιες πινελιές, χρώματα και στοιχεία που θα ενισχύσουν το φως στο σπίτι μας και θα συνδυαστούν με τα ανοιχτά παράθυρα και το δροσερό αεράκι! 


Ανοιχτοί Χώροι

Οι ανοιχτοί χώροι είναι ένα ρεύμα στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων που πάντα υπάρχει, όμως βλέπουμε πως φέτος είναι στις πιο δυνατές τάσεις. Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα εσωστρέφειας, οι ανοιχτοί χώροι συμβολίζουν τη διάθεση για συνύπαρξη και συναναστροφή. Οι ενιαίοι χώροι, μας δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε το σπίτι πιο ευέλικτα, για παράδειγμα να δουλεύουμε από την τραπεζαρία ή να κάνουμε γυμναστική στο σαλόνι, δίνουν ρυθμό στην καθημερινότητα και είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμοι από μια οικογένεια - σε σχέση με τα πολλά μικρά δωμάτια. 


Ανανέωση της εισόδου 

Στα περισσότερα σπίτια η είσοδος του σπιτιού είναι ξεχασμένη ή δε λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει. Το 2022, αυτό φαίνεται να αλλάζει. Η είσοδος του σπιτιού είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπουμε μόλις επιστρέφουμε σπίτι αλλά είναι και εκείνο που δημιουργεί την πρώτη αίσθηση στους καλεσμένους μας. Για τη νέα σεζόν, η παγκόσμια τάση δίνει τον τόνο και ορίζει να ανανεώσουμε την είσοδο του σπιτιού. Ένας καινούργιος καθρέφτης, ένα νέο έπιπλο με μερικά αντικείμενα ή ακόμα και ένα «φρέσκο» φωτιστικό μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να δώσουν ζωή σε ένα δωμάτιο του σπιτιού που συχνά παραμελούμε και να δημιουργήσουν τα σωστά vibes καλωσορίσματος! 


Πράσινο Χρώμα

Το πράσινο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2022 με τη φρέσκια, αναζωογονητική και αρμονική του επίδραση σε κάθε σπίτι. Από το πράσινο της ελιάς, μέχρι εκείνο της μέντας, όποιο πράσινο και να διαλέξετε δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Παρότι δε θα περνάμε τόσο χρόνο εντός του σπιτιού, όσο ο καιρός φτιάχνει, θέλουμε να επιστρέφουμε σε ένα σπίτι που αποπνέει ζεστασιά, θαλπωρή και ηρεμία. Το πράσινο χρώμα είναι ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό. Από μαξιλάρια και κουρτίνες, μέχρι γλάστρες και πράσινα διακοσμητικά, αφήστε ένα από τα πιο φυσικά χρώματα να μεταμορφώσουν το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας. 

(Διθέσιος- Kαναπές ΣΥΜΒΟΛΟ σε πράσινο χρώμα)


Φυτά εντός και εκτός 

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως τα φυτά είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από το διακοσμητικό πλάνο της σεζόν. Τα φυτά τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκτήσει πιστούς fans, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε τάσης του interior design και δεν πρέπει να λείπουν ούτε από το δικό σας σπίτι. Φυτά εσωτερικά χώρου, που να αντέχουν τις ζεστές ημέρες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και το air-condition, αλλά και γλάστρες που θα δώσουν ζωή σε μπαλκόνια και κήπους που από εδώ και πέρα θα χαρούμε και με το παραπάνω!


Βιωσιμότητα 

Δεν είναι μυστικό, ο πλανήτης ταλαιπωρείται από την κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα γύρω από τον τομέα της ενέργειας έχουν ανοίξει τη συζήτηση για πιο βιώσιμα μοντέλα ζωής και οικολογικές λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Αναπόφευκτα λοιπόν, τα eco-friendly, πράσινα ή φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα έχουν την τιμητική τους. Αντικείμενα και κομμάτια που αφήνουν μικρό αποτύπωμα στον πλανήτη, διαρκούν περισσότερο και έχουν δημιουργηθεί με υλικά που εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα ζωής. Αυτή η ανάγκη από εδώ και πέρα όλο και θα διευρύνεται και περιμένουμε να δούμε τι αποτελέσματα θα φέρει σε κάθε επίπεδο και φυσικά στη δημιουργική διακόσμηση των σπιτιών. 


Έxtra tip: Ο Μάιος είναι ο μήνας που βγάζουμε τα χαλιά από το σπίτι, τακτοποιούμε ντουλάπες, αλλάζουμε υφάσματα σε μαξιλάρια, κουρτίνες και καλύμματα καναπέδων, ώστε να είναι πιο δροσερά, φροντίζουμε τον κήπο και τα μπαλκόνια μας. Όμως, εκτός από αυτά, ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι ιδανικός για αλλαγές, εργασίες συντήρησης και προετοιμασία για τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού! Καλό μήνα!