Στη διακόσμηση δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες! Ή μάλλον για να είμαστε πιο δίκαιοι υπάρχουν κάποιοι κανόνες που λειτουργούν περισσότερο ως κατευθυντήριες γραμμές, παρά σαν αυστηρές οδηγίες, ώστε να μπορούμε να πετύχουμε ένα καλαίσθητο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα στη διακόσμηση του σπιτιού μας. 
Όμως, είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο να το παρακάνουμε, στην προσπάθεια μας να ακολουθήσουμε τις τάσεις του interior design ή τους κανόνες που προτείνουν οι ειδικοί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τελικά το σπίτι μας να μην είναι ισορροπημένο διακοσμητικά. 
Διαβάστε παρακάτω μερικά κλασικά λάθη που κάνουμε όταν διαμορφώνουμε το σπίτι μας: 
Το παρακάνουμε με τη μονοχρωμία 


Από τη μία η σκανδιναβική τάση, από την άλλη η minimal εμμονή της εποχής (που αναλύουμε παρακάτω) συχνά οδηγούν τα σπίτια μας, αντί για χαλαρά, να είναι κουραστικά στο μάτι και το συναίσθημα που προκαλούν να είναι αδιάφορο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση του συγκεκριμένου λάθους είναι όταν κάνουμε τα σπίτια μας εντελώς λευκά με αποτέλεσμα να φαίνονται ανέμπνευστα και όχι high-end όπως θέλουμε να νομίζουμε. Το χρώμα δίνει ζωή σε κάθε χώρο, ομορφαίνει την καθημερινότητα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το φοβόμαστε. Δημιουργήστε μια χρωματική παλέτα για το σπίτι σας και πειραματιστείτε ελεύθερα! 
Δε βάζουμε προσωπικές πινελιές 


Αν κάνετε μια «βόλτα» στο Pinterest ή στο Instagram, θα δείτε πραγματικά όμορφα σπίτια και εξαιρετικούς χώρους που προσφέρουν έμπνευση και ιδέες. Όμως, σίγουρα θα παρατηρήσετε πως συχνά τους λείπει η προσωπική πινελιά. Το προσωπικό μας γούστο, οι επιρροές και οι αναφορές μας, είναι εκείνα που κάνουν πραγματικά ένα χώρο οικείο και ζεστό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα που αντικατροπτίζει την προσωπικότητά μας. Από έναν αγαπημένο δίσκο, μέχρι οικογενειακές φωτογραφίες, τα προσωπικά αντικείμενα που μπορείτε να εντάξετε στο χώρο σας είναι πολλά και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση. 
Βάζουμε το στιλ πάνω από την άνεση 


Παρότι ένας εντυπωσιακός καναπές ή μία πολυθρόνα, τραβάει τα βλέμματα και είναι κάτι που όλοι θέλουμε, πόσο βολικά είναι στην πραγματικότητα; Ta έπιπλα τα οποία επιλέγουμε για το σπίτι μας δεν αρκεί να είναι στιλάτα, μοντέρνα ή εντυπωσιακά. Χρειάζεται να προσφέρουν απλόχερα άνεση και ζεστασιά. Το σπίτι θέλουμε να το χαιρόμαστε, όχι να φοβόμαστε να ακουμπήσουμε τα έπιπλά μας. Στη SOFA μπορείτε να βρείτε έπιπλα, με εξαιρετικό σχεδιασμό, που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας και ταυτόχρονα θα σας προσφέρουν άνεση και πρακτικότητα. 
Δημιουργούμε υπερβολικά άψογα δωμάτια  


Είναι ένα φαινόμενο της εποχής, στη ζωή και στη διακόσμηση, όλοι θέλουμε τα πάντα να είναι τέλεια, αψεγάδιαστα ή με μία λέξη άψογα. Όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σπίτια μας παρότι στιλάτα, να είναι ψυχρά και υπερβολικά. Προφανώς, δε μιλάμε για χαοτική ακαταστασία ή κάτι άλλο αντίστοιχα ακραίο, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος τα σπίτια μας να είναι διαρκώς έτοιμα για φωτογράφιση σε περιοδικό επίπλων. Ένα ρούχο ξεχασμένο ή ένα βιβλίο σε μια πολυθρόνα δε δημιουργούν απαραίτητα ακαταστασία, αλλά κάνουν τα σπίτια ανθρώπινα και ζωντανά. 
Η minimal εμμονή


Μήπως το σπίτι σας παρα-είναι minimal; H minimal σχολή, δηλαδή η τάση με τα λίγα έπιπλα και τα ακόμα πιο λίγα διακοσμητικά αντικείμενα, βρίσκεται στο επίκεντρο για περίπου είκοσι χρόνια, όμως τον τελευταίο καιρό, με την κλιματική αλλαγή, έχει αποκτήσει και οικολογικό πρόσημο. Λιγότερα έπιπλα, σημαίνει μικρότερο αποτύπωμα στον πλανήτη, απομάκρυνση από την καταναλωτική φρενίτιδα, ενώ συνήθως όταν έχουμε λιγότερα έπιπλα, επιλέγουμε εκείνα που είναι πιο ανθεκτικά στο χρόνο και είναι πιο φιλικά προς τον πλανήτη. Όμως, παρότι όλα αυτά είναι πολύ θετικά, μήπως το σπίτι δείχνει άδειο και ψυχρό; Η ισορροπία και εδώ είναι η λέξη κλειδί. Αν ακολουθήσετε τη minimal γραμμή φροντίστε ώστε το σπίτι σας να είναι θερμό και να έχει παλμό.