Η πολυθρόνα είναι ένα από τα πιο ξεκούραστα, πρακτικά και άνετα έπιπλα που μπορείτε να επιλέξετε για το σπίτι σας.

Πέραν της πρακτικότητας, που είναι πολύ σημαντική, η πολυθρόνα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία και έτσι μπορείτε να την τοποθετήσετε σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού χωρίς φόβο, από έναν διάδρομο που δεν αξιοποιείται μέχρι το υπνοδωμάτιο σας.

Μάλιστα, ενώ παλαιότερα δεν το βλέπαμε συχνά, πλέον σε editorial του εξωτερικού και σε σπίτια που διαθέτουν μεγάλα μπάνια, άρα και ευρυχωρία, βλέπουμε όλο και πιο συχνά stylish πολυθρόνες να καταλαμβάνουν χώρο, να δημιουργούν ένα διακοσμητικό παιχνίδι και να προσφέρουν χρώμα.  

Άλλωστε, αν επιλέξετε μια ιδιαίτερη πολυθρόνα, όχι μια απλή ή συμβατική, αλλά μία με ξεχωριστό σχέδιο ή χρώμα, τότε ξέρετε πως αμέσως θα γίνει το επίκεντρο του δωματίου που θα την τοποθετήσετε και πως σίγουρα θα κλέψει την παράσταση.

Οι πολυθρόνες, όπως αναφέρουμε στην εισαγωγή, είναι ένα άνετο έπιπλο, όμως πώς μπορούν να δώσουν αξία στο σπίτι μας;

1. Μεταμορφώνουν το σαλόνι
Ο πιο προφανής τρόπος! Ο καναπές και το τραπέζι δεν αρκούν. Ένα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο σαλόνι που γίνεται τόπος συνάντησης και διασκέδασης δείχνει πολύ καλύτερα με πολυθρόνες.
Οι πολυθρόνες γίνονται γωνιές που η οικογένεια και οι φίλοι μας μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά, να χαλαρώσουν και έτσι μπορείτε  να κάνετε ωραίες συζητήσεις μαζί τους. Μάλιστα, αν τοποθετήσετε δύο πολυθρόνες τη μία απέναντι από την άλλη, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νοητά ξεχωριστό χώρο, μέσα στο σαλόνι ή το καθιστικό, που προσφέρεται για συζητήσεις και χαλάρωση.
2. Δημιουργούν γωνιά διαβάσματος
Σκεφτείτε το εξής. Είναι χειμώνας, έξω έχει κρύο, ενώ εσείς είστε χαλαροί, στη θαλπωρή του σπιτιού σας, στην αγαπημένη σας πολυθρόνα, παρέα με μία κούπα ζεστό τσάι και ένα βιβλίο αγκαλιά. Υπάρχει τίποτα καλύτερο; Αν σας αρέσει να χαλαρώνετε διαβάζοντας, τότε ξέρετε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη μιας πολυθρόνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα αναπαυτικό και πρακτικό σχέδιο ώστε να είστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της τέλειας γωνίας διαβάσματος.

3. Αναβαθμίζουν το υπνοδωμάτιο
Παρότι θέλουμε πάντα περισσότερο χώρο, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μια πολυθρόνα μέσα στο υπνοδωμάτιο. Αρχικά για πρακτικούς λόγους, αφού εδώ μπορείτε προσωρινά να ακουμπάτε ρούχα και αντικείμενα, ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για διάβασμα όταν στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού έχει φασαρία. Πέρα από τα πιο πρακτικά όμως, η πολυθρόνα μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο δημιουργεί έναν αέρα πληρότητας και πολυτέλειας, που θυμίζει ακριβό ξενοδοχείο και αυτό είναι κάτι που πάντοτε θέλουμε να το φέρουμε στο σπίτι μας, είτε μέσω επίπλων, είτε μέσω της διακόσμησης που κάνουμε!

Βρείτε στη SOFA την επόμενη πολυθρόνα για το σπίτι σας.