Αν το σπίτι διαθέτει μεγάλους χώρους συνήθως επιλέγουμε η κουζίνα με την τραπεζαρία να είναι σε ξεχωριστά δωμάτια για πρακτικούς λόγους αλλά και γιατί με αυτό τον τρόπο η τραπεζαρία αποκτά επίσημο χαρακτήρα.

Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου επιλέγει ανοιχτούς χώρους, που δεν χωρίζονται δηλαδή από τοίχους και δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο, ενώ παράλληλα προσδίδουν μοντέρνα αίσθηση στο σπίτι.

Οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι είναι ιδανικοί σε σπίτια τα οποία κατοικούνται από πολυάσχολους ανθρώπους, όπως μια οικογένεια με παιδιά που έχουν πολλές δραστηριότητες, ώστε να μπορεί κάθε χώρος να γίνει σημείο εργασίας ή χαλάρωσης.

Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, η τραπεζαρία δεν είναι τόσο επίσημη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίσταση και κάθε ώρα της ημέρας.

Είτε το σπίτι σας αποτελείται από ενιαία δωμάτια, είτε απλώς θέλετε να κερδίσετε χώρο, η δημιουργία κουζίνας-τραπεζαρίας είναι μια μοντέρνα, αλλά συνάμα κλασική ιδέα, η οποία με την σωστή επιλογή, δεν μπορεί ποτέ να πάει λάθος, και δημιουργεί φιλική και προσιτή ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι. 


Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια κουζίνα-τραπεζαρία με τα δικά μας tips:


1. Ανακατέψτε τα έπιπλα


Συνήθως η κουζίνα περιέχει ντουλάπια και χώρους αποθήκευσης που κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη και πρακτική. Αν η κουζίνα με την τραπεζαρία είναι ενιαία, τίποτα δεν σας εμποδίζει να τοποθετήσετε έπιπλα, όπως για παράδειγμα μια κρυσταλιέρα ή ένα μπουφέ που θα συνδέσουν τα δύο δωμάτια αρμονικά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε παντού αποθηκευτικούς χώρους και ταυτόχρονα η κουζίνα θα αποκτήσει μεγαλύτερο χώρο.2. Επιλέξτε σωστά χρώματα


Η χρωματική παλέτα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ώστε να ενώσετε δύο διαφορετικούς χώρους σε ένα. Αν τα χρώματα της κουζίνας-τραπεζαρίας είναι παρόμοια (ή και ίδια) η σύνδεση ανάμεσα στα δύο δωμάτια θα γίνει εύκολα και το αποτέλεσμα θα είναι ισορροπημένο. Ο στόχος είναι τα δύο δωμάτια να βρίσκονται σε επικοινωνία - όχι μόνο αρχιτεκτονικά αλλά και αισθητικά.3. Διαλέξτε υλικά που να ταιριάζουν


Τα χρώματα δεν αφορούν μόνο τους τοίχους αλλά και τα έπιπλα που επιλέγουμε. Για παράδειγμα μια σκουρόχρωμη κουζίνα με μια ανοιχτόχρωμη τραπεζαρία θα δημιουργούν μεγάλη αντίθεση. Το ίδιο θα συμβαίνει και αν τα υλικά που θα επιλέξετε είναι ευθέως αντίθετα. Επιλέξτε υλικά που να συνάδουν μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα τραπεζαρία και ντουλάπια από ξύλο, ώστε οι χρωματικοί τόνοι να μην δημιουργούν μεγάλες αντιθέσεις.4. Φωτισμός και παράθυρα


Όπως σε κάθε χώρο που διαμορφώνουμε έτσι και σε μια κουζίνα-τραπεζαρία πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό φως και τα παράθυρα. Μια τραπεζαρία δίπλα σε παράθυρο αμέσως δείχνει πιο εντυπωσιακή και είναι σαν να σε προσκαλεί σε κάθε στιγμή της ημέρας. Αντίστοιχα τα φωτιστικά που θα επιλέξουμε, για την κουζίνα-τραπεζαρία, μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης.5. Διακοσμητικές πινελιές


Μέσω μικρών αντικειμένων μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα είναι κατάλληλος για κάθε περίσταση. Προσθέστε πινελιές που θα αναδείξουν την κουζίνα-τραπεζαρία, την πολυχρηστικότητά τους, ενώ την ίδια στιγμή θα δώσουν χαρακτήρα στο σπίτι σας.


Βρείτε στη SOFA την τραπεζαρία που ταιριάζει στο δικό σας χώρο και γούστο και δημιουργήστε το σπίτι των ονείρων σας.