Σε κάθε τομέα αισθητικής, όπως η μόδα ή ομορφιά, έτσι και στα έπιπλα υπάρχουν τάσεις που κυριαρχούν τα social media και τα περιοδικά, και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και εμείς στο δικό μας σπίτι.

Τα έπιπλα που τοποθετούμε στο σπίτι μας θέλουμε να είναι χρηστικά, πρακτικά και όμορφα - και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από έπιπλα που δίνουν στο χώρο μας την αίσθηση της φύσης. Τα τελευταία χρόνια, παγκοσμίως, οι άνθρωποι επιλέγουν ποιοτικά έπιπλα, φτιαγμένα με τρόπο που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και που θα κρατήσουν μια ζωή.

Το ξύλο έχει αποδειχτεί το καταλληλότερο και πιο βιώσιμο υλικό για έπιπλα. Και ενώ κάποτε υπήρχε η τάση για εκκεντρικά και πολύ έντονα έπιπλα, πλέον όλο και περισσότεροι επιλέγουν, αντικείμενα όμορφα μέσα στην απλότητα τους, αλλα σχεδιασμένα με υψηλά κριτήρια, που τους φέρνουν κοντά στο περιβάλλον.  

Η επιλογή του ξύλου, δεν γίνεται μόνο για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και επειδή είναι ένας ακόμα τρόπος ο άνθρωπος να βρίσκεται κοντά σε εκείνο που η σύγχρονη ζωή του έχει στερήσει. Την φύση.

Το ξύλο μάλιστα, δεν χρησιμοποιείται μόνο για την κατασκευή επίπλων αλλά και για την επένδυση τους, μέσω της τεχνοτροπίας του καπλαμά ρουστίκ δρυ.

Ο καπλαμάς, δηλαδή η λεπτή ξύλινη επένδυση, αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την φυσική ομορφιά και αίσθηση του ξύλου και για αυτό αποτελεί μια διαχρονική και κομψή επιλογή που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα και ταιριάζει σε κάθε σπίτι. Η ρουστίκ μορφή του δίνει σε κάθε χώρο ζεστασιά και άνεση που εμπνέεται από την φύση και την παράδοση.


Τι είναι ο καπλαμάς;  Καπλαμάς είναι η εμπορική ονομασία του «διακοσμητικού ξυλόφυλλου». Τα ξυλόφυλλα είναι ένας διαχρονικός τρόπος επένδυσης των επίπλων και ο καπλαμάς είναι η πιο γνωστή μέθοδος καθώς επιτρέπει στους δημιουργούς να αποτυπώσουν την φυσική ομορφιά του ξύλου στο μέγιστο βαθμό.

Ο καπλαμάς αποτελείται από ένα λεπτό φύλλο πολύτιμου ξύλου το οποίο επικολλάται σε ένα άλλο είδος ξυλείας. Συνήθως οι καπλαμάδες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από οξιά, δρυ, καρυδιά, κερασιά και σφένδαμο.


Στην ρουστίκ εκδοχή του, ο καπλαμάς, συνδέει το μοντέρνο με το παραδοσιακό και μπορεί να μεταμορφώσει κάθε αντικείμενο. Στα έπιπλα με ρουστίκ επένδυση δίνεται μεγάλη προσοχή στο φινίρισμα που τα κάνει να ξεχωρίζουν και να είναι τόσο δημοφιλή.Ιστορία του Καπλαμά

Ο καπλαμάς, δηλαδή τα ξυλόφυλλα που παράγονται από εκτύλιξη του ξυλώδους κορμού, χρησιμοποιούνται από την αρχαία εποχή. Ο Αιγύπτιος Φαραώ Τουταγχαμών αναπαυόταν σε καναπέ διακοσμημένο από ξυλόφυλλα έβενου. Στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, γνώριζαν, επίσης την χρήση του καπλαμά - που τον κολλούσαν στα έπιπλα με ζωική κόλλα από κόκαλα ή δέρμα.


Κατά τον Μεσαίωνα, που η μαζική παραγωγή ήταν αδιανόητη, οι καπλαμάδες παρασκευάζονταν με
μαχαίρια αλλά αφήναν πολλά υπολείμματα.

Το 1793 ο Άγγλος Sir Samuel Bentham, περιέγραψε για πρώτη φορά μια μηχανή που θα ήταν σε θέση να παράγει λεπτές φέτες ξύλου, αλλά αυτό δεν έγινε μέχρι το 1818 όπου ο Άγγλος Henry Faveyear και ο Γάλλος Henri Pape, κατάφεραν να κατασκευάσουν την πρώτη μηχανή εκτύλιξης κορμών που άνοιξε τον δρόμο για την δημιουργία του κόντρα πλακέ. Το 1883 ξεκίνησε η παραγωγή κόντρα πλακέ με την έννοια που το γνωρίζουμε σήμερα και βοήθησε την συγκεκριμένη τεχνολογία να αναπτυχθεί.Τι σημαίνει ρουστίκ;

Ρουστίκ είναι το διακοσμητικό ύφος που μιμείται τα πρότυπα του παραδοσιακού αγροτικού πολιτισμού. H ρουστίκ διακόσμηση παίρνει έμπνευση από την ομορφιά της φύσης και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο interior design. Η υφή και τα γήινα χρώματα της θα αναδείξουν το χώρο σας με τον καλύτερο τρόπο.


Στη Sofa, μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω έπιπλα με την τεχνοτροπία του καπλαμά ρουστίκ δρυ, να τα εντάξετε στον χώρο σας και να τον μεταμορφώσετε. Όλα τα έπιπλα μπορούν να προσαρμοστούν στις διαστάσεις και την απόχρωση της επιλογής σας:  
Τραπεζάκι σαλονιού Level
Μπορείτε να βρείτε το τραπεζάκι σαλονιού Level εδώ.
Τραπεζάκι Σαλονιού AdeleΜπορείτε να βρείτε το τραπεζάκι σαλονιού Adele εδώ.

Τραπεζάκι Σαλονιού Adele Plus


Μπορείτε να βρείτε το τραπεζάκι σαλονιού Adele Plus εδώ.
Τραπεζαρία Best


Mπορείτε να βρείτε την τραπεζαρία Best εδώ.Κρεβατοκάμαρα inox

Μπορείτε να βρείτε την κρεβατοκάμαρα inox εδώ.