Η τηλεόραση, η αγαπημένη συσκευή ψυχαγωγίας, έχει μεγάλη ιστορία κι από την ανακάλυψή της έως σήμερα έχουν γίνει τεράστια βήματα. Πιο παλιά, οι τηλεοράσεις ήταν μικρές συσκευές, συχνά τις τοποθετούσαν σε έπιπλα που έκλειναν και σίγουρα δεν ήταν η καρδιά του σαλονιού. 


Αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, όλο και περισσότερο, αυτό άλλαξε σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τηλεόραση μπήκε δυναμικά στη ζωή μας, άρχισε να θυμίζει όλο και περισσότερο οικιακό cinema, για να φτάσουμε στο σήμερα όπου υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών, σε μέγεθος και ποιότητα, ταυτόχρονα με την τεράστια άνθηση σε επιλογές τηλεοπτικών προγραμμάτων. Στην οθόνη της τηλεόρασης βλέπουμε αγαπημένα προγράμματα, μικροί και μεγάλοι, κάτι που την καθιστά απαραίτητο συστατικό κάθε σπιτιού. 


Η τηλεόραση στα περισσότερα σαλόνια αποτελεί το βασικό οδηγό κατεύθυνσης των επίπλων, συνδυαστικά και με όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να να «βασανίζετε» σχετικά με την αναζήτηση του σωστού επίπλου τηλεόρασης, ούτως ώστε να μην καλύψει όλο το σαλόνι, αλλά να είναι ένα κομμάτι του συνολικού παζλ της διακόσμησης, να είναι πρακτικό, λειτουργικό και φυσικά καλοσχεδιασμένο! 
Πέρα από το προφανές, που είναι το μέγεθος της συσκευής, εκείνο που ορίζει το μέγεθος του επίπλου, όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε το κατάλληλο έπιπλο τηλεόρασης πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα παρακάτω:
- Το έπιπλο τηλεόρασης πρέπει να «δένει» αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού ή καθιστικού. Μπορείτε να επιλέξετε ολοκληρωμένο set επίπλων προκειμένου να υπάρχει η απόλυτη αρμονία, όμως αν αυτό δεν σας ταιριάζει μπορείτε να επιλέξετε ένα μεμονωμένο έπιπλο τηλεόρασης αρκεί να ταιριάζει χρωματικά με τους τοίχους και τα βασικά έπιπλα του σαλονιού, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και ισορροπημένο. 


- Βρείτε το κατάλληλο σχήμα. Κάθε σπίτι και κατ’ επέκταση κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ιδιομορφία. Επομένως, με βάση τον τοίχο και το σημείο που θα τοποθετήσετε το έπιπλο τηλεόρασης, πρέπει να είστε σίγουροι πως «κουμπώνει» σωστά. Για παράδειγμα, χρειάζεστε ένα αυστηρά ορθογώνιο έπιπλο ή ένα με καμπύλες; 


- Το ύψος του επίπλου. Ανάλογα με το μέγεθος της τηλεόρασης, αλλά και το πόσο ψηλά θέλετε να βρίσκεται η οθόνη σας, θα πρέπει να επιλέξετε το αντίστοιχο έπιπλο, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσετε να συνυπολογίσετε το ύψος που έχουν οι καναπέδες και οι πολυθρόνες σας, ώστε να μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε αναπαυτικά και απολαυστικά. 


- Τα υλικά και ο σχεδιασμός, ενός επίπλου πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια της τηλεόρασης ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Στη SOFA όλα τα έπιπλα φτιάχνονται με τα καλύτερα υλικά και περνάνε από ποιοτικούς ελέγχους ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και ασφαλές.  


- Βεβαιωθείτε πως υπάρχει χώρος αποθήκευσης. Το έπιπλο τηλεόρασης συνήθως καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, επομένως είναι πολύ πρακτικό να μπορείς να αποθηκεύσεις αντικείμενα στα συρτάρια ή ντουλάπια του. Κεριά, αρωματικά, ενθύμια και πράγματα που δημιουργούν ακαταστασία μπορούν να τοποθετηθούν εδώ.


- Επιφάνειες διακόσμησης. Μπορεί μια τηλεόραση να σταθεί μόνη της; Μάλλον όχι, επομένως πριν αγοράσετε έπιπλο τηλεόρασης σκεφτείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε διακοσμητικά στοιχεία γύρω της, ώστε το έπιπλο της επιλογής σας να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Με λίγα διακοσμητικά στοιχεία, όπως κεριά, βάζα γεμάτα λουλούδια ή κάδρα φωτογραφιών, ένα απλό έπιπλο τηλεόρασης μπορεί να μεταμορφωθεί σε όαση για τα μάτια. 
Βρείτε στη SOFA το έπιπλο τηλεόρασης που ταιριάζει στο δικό σας σπίτι.