Το καλοκαίρι μπορεί μεν να τρέφει την... ψυχή, αλλά συνάμα μπορεί να προκαλέσει και διαφορετικής φύσεως κακουχίες στην φυσική και αισθητική κατάσταση των επίπλων μας! Μολονότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναζητούμε συνήθως δροσιά καθισμένοι στη βεράντα, στον κήπο ή ακόμα και έξω από το σπίτι μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και τα έπιπλα εσωτερικού χώρου είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και δεν μένουν ανέπαφα από τις παρενέργειες της ζέστης και της υγρασίας.

 

Εξάλλου, όλα τα έπιπλα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται την αγάπη και φροντίδα μας σε όλες τις εποχές, ούτως ώστε να να διατηρούνται σε ιδανική κατάσταση και να είναι όπως ακριβώς την πρώτη μέρα που μπήκαν στο σπίτι!

 

Σαν ειδικοί στο καλό έπιπλο λοιπόν, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές συντήρησης των εσωτερικών επίπλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και να τα χαίρεστε σαν καινούρια για πάρα πολύ καιρό, χωρίς... σκοτούρες!

 

 

·         Φροντίστε ώστε τα έπιπλα εσωτερικού χώρου να μην χρησιμοποιούνται για εξωτερική χρήση! Δεν είναι όλα τα έπιπλα για όλες τις χρήσεις... Τα έπιπλα εσωτερικού χώρου δεν έχουν υποστεί εμποτισμό με το ειδικό υγρό που σφραγίζει τους πόρους του ξύλου, διασφαλίζοντας το από το να ‘’φουσκώσει’’ λόγω υγρασίας, καλοκαιρινής βροχής και της υψηλής θερμοκρασίας. Έτσι, όσο και αν σας δελεάζει η  επιστράτευση του καναπέ σας για να... χωρέσει όλη η παρέα στη βεράντα ή στον κήπο, προτιμήστε να μην αναζητήσετε την ‘’έξτρα’’ αυτή βοήθεια από το εσωτερικό του σπιτιού.

 

 

·         Διατηρήστε τα υφάσματα σαν καινούρια κρατώντας τα ανέπαφα από την φυσική επαφή! Μην ξεχνάτε...Η ζέστη μας κάνει και ιδρώνουμε! Και αν και το καλοκαίρι μας αρέσει να φοράμε ελαφριά ρούχα, ή πολλές φορές και.. καθόλου, η φυσική επαφή με έπιπλα που είναι επενδυμένα με ύφασμα (πχ ο καναπές μας) και ο ιδρώτας, δεν πάνε μαζί! Φροντίστε λοιπόν να προστατεύσετε την υφασμάτινη επένδυση των επίπλων σας με ‘’δροσιστικά’’ ριχτάρια ή άλλες εξωτερικές επενδύσεις!

 

 

·         Μετακινήστε με προσοχή και αγάπη τα έπιπλά σας!! Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που αποχωριζόμαστε τα χαλιά μας. Όμως, παρά την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει ένα ‘’γυμνό’’ πάτωμα, μπορεί να είναι αιτία φθοράς της καρέκλας, του τραπεζιού, του καναπέ αλλά και του πατώματός μας από το σύρσιμο! Για αυτό λοιπόν, αποφύγετε να σέρνετε τα έπιπλα! Για να τα μετακινήσετε, ανασηκώστε τα προσεκτικά και ακουμπήστε τα απαλά στη νέα τους θέση.

 

 

·         Κρατήστε την υφασμάτινη επένδυση σαν καινούρια! Αποφύγετε την έκθεση των επίπλων με ύφασμα στον ήλιο. Ο ήλιος προκαλεί ξεθώριασμα!

 

 

·         Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα υφάσματα τακτικά και με το ειδικό βουρτσάκι για υφασμάτινες επιφάνειες (επίσης, οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν). Η ζέστη και η σκόνη που ‘’κάθεται’’ πάνω στο ύφασμα είναι βέβαιο ότι φθείρει την ζωτικότητα του και το ξεθωριάζει. Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος καθαρισμού των υφασμάτινων επενδύσεων είναι ένα μαλακό και χωρίς ίνες βρεγμένο πανάκι. Για βέλτιστα αποτελέσματα, μπορείτε να αναζητήσετε και τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία που μπορεί να εφαρμόσει βιολογικό καθαρισμό στα έπιπλα.

 

 

·         Ασφάλεια και Τάξη! Αν πρόκειται να λείψετε καιρό από το σπίτι, μην ξεχάσετε εκτός από τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για το σπίτι σας, να καλύψετε τον καναπέ και τα μαξιλάρια του με προστατευτική μεμβράνη. Επίσης βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωστός αερισμός και ότι τα έπιπλα φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος και δεν έρχονται σε επαφή με σκόνη και υγρασία.

 

 

Στη Sofa.gr αγαπάμε το ξύλο και ύφασμα  με πάθος! Επιλέγουμε να φτιάχνουμε με μεράκι ανθεκτικά, εργονομικά και με μοντέρνο σχεδιασμό έπιπλα εξαιρετικής αισθητικής. Γι’ αυτό, μια δουλειά που έχει γίνει με τόση αγάπη και λεπτομέρεια χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα για να διατηρείται όπως ακριβώς όταν γεννήθηκε!

 

Απολαύστε και αυτό το καλοκαίρι όλα τα οφέλη που δίνει το ‘’ανοικτό’’ σπίτι, όπως η καλή παρέα, η δροσιά, η διασκέδαση… Κρατήστε, ωστόσο, μια καλή ισορροπία φροντίζοντας προσεκτικά και συστηματικά τα έπιπλά σας για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε για πάντα με την ίδια χαρά!